Esprit viert 50 jaar Pride met kleurrijke designcollectie

Geüpdatet op 2 juli 2019 door ELLE België
Esprit viert 50 jaar Pride met kleurrijke designcollectie

Esprit en designerduo Craig & Karl vragen aandacht voor de LGBTQ+-community met nieuwe capsulecollectie.

#Espritcares

Esprit ontstond in de revolutionaire spirit van de jaren ‘60 en dat voel je nog steeds. Met hun nieuwe capsulecollectie zet het merk vijftig jaar Pride in de verf. Geen toeval, want net als Pride staat Esprit voor vrijheid, gelijkheid en liefde. En die kent geen grenzen. “Hou van wie je wil houden”, klinkt het in de campagne.

Voor de gelegenheid werkt het merk samen met Australische gastontwerpers Craig Redman en Karl Maier. Dit eigenzinnig designerduo staat bekend om de grappige en opvallende manier waarop ze maatschappelijke thema’s in beeld brengen. Naar aanleiding van Pride laten ze zich inspireren door de regenboogvlag, met een speelse en kleurrijke unisekscollectie als resultaat.

esprit LGBTQ craig karl

Gezichten van de campagne zijn transgendermodel Teddy Quinlivan, biseksueel model Reece King en het lesbische model Marinet Matthee. Zij voeren al langer strijd om gelijke rechten voor de LGBTQ+-community. Daarnaast doneert Esprit 12.500 maaltijden aan dakloze LGBTQ+-jongeren in New York.

Deze zomer toert Esprit langs verschillende prides in Europa met een speciaal ontworpen truck. Op 10 augustus is ook Antwerpen aan de beurt. De dresscode? Alle kleuren van de regenboog. Happy Pride!

Shopping

Shop hier onze favoriete stukken uit de Esprit x Craig & Karl collectie.