R&B-sensatie Jorja Smith als nieuw gezicht van Dior

Geüpdatet op 3 juni 2019 door ELLE België
R&B-sensatie Jorja Smith als nieuw gezicht van Dior

Jorja Smith, bekend om haar fluwelen stem en flawless face, sluit zich aan bij Dior als make-up ambassadrice.

Wie is Jorja Smith?

Jorja Smith is pas 21 (!). De zangeres is afkomstig uit Birmingham, Engeland en heeft Jamaicaanse roots. Ze genoot een zeer muzikale opvoeding dankzij haar vader en werd ontdekt op Youtube op 15-jarige leeftijd. Dat was het begin van een reeds indrukwekkende muziekcarrière. Ze speelt piano, zingt én schrijft haar eigen songteksten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door jmoney (@jorjasmith_) op

In 2016 bracht Jorja haar eerste album 'Blue Lights' uit, dat enorm goede kritieken ontving. Niet veel later zat ze samen in de studio met onder andere Drake en Kendrick Lamar, met die laatste schreef en zong ze de soundtrack voor de film 'Black Panther'. Jorja Smith werd genomineerd voor heel wat prijzen en won onder andere twee Brit Awards. Haar eerste studio-album, 'Lost & Found', kwam uit in juni 2018 en stond op nummer 3 in de UK Albums Chart.

Soulful & cool

Jorja wordt gezien als een van de meest beloftevolle artiesten van haar generatie. Ze doet denken aan SZA, Lauryn Hill, Kali Uchis en Aaliyah, met een soulvolle stem die vaak wordt vergeleken met die van Amy Winehouse. Jorja's songteksten hebben meestal een politieke, feministische ondertoon. Haar muziekstijl is een mix van R&B, soul en hip hop, maar ook haar kledingstijl mag er zijn: ze kleedt zich cool en girly, met een 90's vibe. Jorja ziet er altijd on point uit, en dat heeft modehuis Dior nu ook opgepikt.

1/

De nieuwe Dior-ambassadrice

De zangeres deelde het nieuws enthousiast met haar 2 miljoen volgers op Instagram. "Toen ik jong was en steeds mama's mascara's stal, had ik hier nooit van durven dromen", grapt ze. Dat Dior Jorja als nieuwe ambassadrice koos hoeft niet te verwonderen. Ze is een klassieke schoonheid met een frisse vibe, een it-girl van haar generatie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door jmoney (@jorjasmith_) op

Samen met Peter Philips, het hoofd van Dior make-up, zal ze werken aan digitale en redactionele projecten voor Dior. 'Jorja Smith is de ideale Dior-vrouw: ze is jong, gefocust op haar doelen en niet bang om haar mening te zeggen.' aldus Maria Grazia Chiuri in de Amerikaanse Vogue. Dit is zeker niet het laatste wat we van deze beauty zullen horen.

(door stagiaire Marie Pauwels)