Dit moet je weten over het Met Gala thema van 2022

Gepubliceerd op 2 mei 2022 door Lore Ginneberge
Dit moet je weten over het Met Gala thema van 2022

Het meest fashionable event van het jaar zit er weer aan te komen. Lees alles over het wel heel bijzondere Met Gala-thema van dit jaar: 'In America: An Anthology of Fashion' met als dresscode 'gilded glamour'.

Dit is het thema van het Met Gala 2022

Het grootste modefeest van het jaar is eigenlijk de prelude van een jaarlijkse tentoonstelling die het Costume Institute houdt, onderdeel van het Metropolitan Museum of Art. De dresscode van het gala is dan ook een weerspiegeling van het thema van de tentoonstelling. De show van dit jaar is 'In America: An Anthology of Fashion', deel twee van een blockbuster expo over de relevantie en kracht van de Amerikaanse mode. Qua designer outfits kan je je verwachten aan grote Amerikaanse namen als Tom Ford en Oscar de la Renta, maar er is veel kans dat ook de recent overleden Thierry Mugler vertegenwoordigd zal zijn.

met gala kim kardashian
Kim Kardashian in Thierry Mugler op het Met Gala van 2019

De hosts van het Met Gala

Speciale aandacht gaat niet alleen naar de uitgedoste gasten, maar ook - zoals bij elk rodeloper evenement - naar de hosts.  Dit keer zijn het co-hosts Regina King en Lin-Manuel Miranda, maar ook Blake Lively en Ryan Reynolds die alles in goede banen zullen leiden. Erevoorzitters zijn Anna Wintour van Vogue, de vrouw achter het evenement, het hoofd van Instagram Adam Mosseri, Condé Nast en Tom Ford, die waarschijnlijk veel aanwezigen zal kleden.

Blake Lively op het Met Gala in 2018
Blake Lively op het Met Gala in 2018

Zo gaat het er achter de schermen aan toe

De gasten krijgen toegangsinstructies op een bepaalde tijd om files op de rode loper te vermijden. De aankomst start om 17.30 uur, meestal met de hosts van de avond, en eindigt (in theorie) om 20 uur. Maar onder het motto save the best for last durven de allerberoemdste gasten wel eens veel te laat te arriveren. Ja, we hebben het over Rihanna die vorig jaar haar entree maakte rond 21.30 uur of Beyoncé die in 2015 uren te laat kwam omdat ze lastminute van kapsel wilde wisselen.

rihanna met gala
Rihanna op het Met Gala van 2021

Zoveel kost het om naar het Met Gala te gaan

Als je denkt dat de extravagante jurken en juwelen het duurst zijn, dan heb je de toegangsprijzen nog niet gezien. Tickets voor zo'n exclusieve avond kunnen oplopen tot wel 35.000 dollar per stuk en volledige tafels variëren van 200.000 tot 300.000 dollar. Aangezien het Costume Institute de enige curatoriële afdeling van het Met is dat zichzelf moet financieren, is het gala haar belangrijkste bron van inkomsten. In 2021 bracht het bal meer dan 16,4 miljoen dollar op, maar denk niet dat dit uit de zakken komt van Kim Kardashian of Harry Styles: beroemdheden, jonge ontwerpers en politici worden doorgaans uitgenodigd door grote merken (die hen kleden) of het museum zelf.

Het Met Gala vindt plaats op maandag 2 mei 2022. De tentoonstelling 'In America: A Lexicon of Fashion' loopt nog tot 5 september 2022 in The Met in New York.

LEES OOK: Oscars 2022: de allerbeste rode loper looks