7 duurzame Moederdagcadeaus die ook Moeder Natuur gelukkig maken

Gepubliceerd op 28 april 2021 door ELLE België
7 duurzame Moederdagcadeaus die ook Moeder Natuur gelukkig maken

Binnenkort is het weer tijd om je mama extra in de watten te leggen. In plaats van de clicheetjes als chocolade en bloemen, kan je kiezen voor duurzame Moederdagcadeaus. Jouw mama én Moeder Natuur happy.

1. Luscious lichaam

Lush brengt een speciale Moederdagcollectie uit. Want jou mama verdient wat me-time. Je kan kiezen voor een leuke bruisbal of een volledig pakket. De cadeaupakketten worden ingepakt met een kleurrijk stukje stof in plaats van papier.

duurzame moederdagcadeaus
Cadeaupakket, Lush, €65

Verkrijgbaar in Lushwinkels

2. Dinner on the lake

De horeca gaat weer open, net op tijd voor Moederdag! Wil je je mama een ervaring bezorgen om nooit te vergeten? Wat dacht je van een viergangenmenu op een vijver. Na afloop kan je ook overnachten op de Glamping.

duurzame moederdagcadeaus
Dinner on the lake, €155

Ontdek het hier

3. Gepersonaliseerde tas

Bij Gents handtassenmerk A e s a e r t koop je kwaliteitsvolle tassen uit plantaardig gelooid leer, wat stukken beter is voor het milieu en een leven lang meegaat. Voor Moederdag kan je in gouden letters 'mama' of haar initialen laten drukken op je favoriete tas. Ben je liever zelf creatief? Dan kan je ook de DIY-kit aankopen en zelf een tas maken. Het enige wat je nodig hebt, is het stappenplan en creatieve handen.

7 duurzame Moederdagcadeaus die ook Moeder Natuur gelukkig maken - 3
Groene heuptas, A e s a e r t, €230

Shop hier

4. Granaatappel goodness

Dit verstevigend serum is voor alle 40+ mama's. Het natuurlijke granaatappelserum van Weleda hydrateert niet alleen, maar geeft je huid ook een energieboost.

duurzame moederdagcadeaus
Verstevigend serum, Weleda, €27,99

Shop hier

5. Brunch met bubbels

Eindelijk kan je terug naar je favoriete ontbijtzaak. Nodig je mama uit voor een gezellige brunch op een terrasje. Laat die bubbels maar komen.

duurzame moederdagcadeaus
Unsplash

6. Van telefoon tot juweel

Nowa staat voor No Waste. Zij recycleren het goud en zilver uit smartphones en maken er unieke juwelen van. Dit lokale bedrijf streeft naar een connectie met de natuur.

duurzame moederdag cadeaus
Eternal connection armband, Nowa, €185

Shop hier

7. Zero Waste Gin pakket

In dit pakket vind je lokale Gin van Old Stories, botanical mix, herbruikbare rietjes en glazen gemaakt van gerecycleerde wijnflessen. Genieten van een Gin Tonic terwijl je aan het milieu denkt, kan het beter?

duurzame moederdagcadeaus
Zero Waste Gin pakker, Turtle Green X Old Stories, €48

Shop hier

LEES OOK: Mocktails in de mix: 10 alcoholvrije drankjes waar je geen hoofdpijn van krijgt.

(Stagiaire Amber Lacasse)