Kokkels op z’n Oosters door Michaël Vrijmoed

Rate this post
Geüpdatet op 8 april 2019 Druk het recept af door Emilie Mascia en Michaël Vrijmoed Foto’s: Heikki Verdurme
  • Lunch/Diner
  • 30 mn
  • 25 mn
  • 2 personen
  • Medium
Kokkels op z’n Oosters door Michaël Vrijmoed

Eten is genieten en een sociaal gebeuren, aldus Michaël Vrijmoed van het gelijknamige Gentse restaurant. Met zijn team legde deze jonge tweesterrenchef al een mooi parcours af. Tijd voor een boek dus. ‘Vrijmoed Eenvoud’ is een écht kookboek, boordevol bijzondere maar toch makkelijke te bereiden gerechten. Wij selecteerden er enkele met de zee als inspiratiebron en één heerlijke salade die tevens een lust voor het oog is.

Ingrediënten

  • 200 g Zeeuwse kokkels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember van 3 cm
  • een scheutje neutrale olie zoals arachideolie of zonnebloemolie
  • 5 dl gevogeltebouillon
  • 1 mespuntje madrascurrypoeder
  • 1 mespuntje kurkuma
  • 1 dl kokosmelk
  • 1⁄2 stengel citroengras
  • 1 stukje rode peper, van de zaadjes ontdaan
  • verse korianderblaadjes
  • 1 rijpe Hass-avocado
  • limoensap naar smaak
  • een scheutje olijfolie
  • gekonfijte tomaat

Bereiding

  1. Spoel de kokkels grondig om het zand te verwijderen.
  2. Snipper de knoflook en de gember, en gaar zachtjes in een scheutje neutrale olie. Voeg de andere ingrediënten van de currysaus toe en laat trekken. Giet de saus door een fijne zeef.
  3. Schik de kokkels naast elkaar in een kookpot en bevochtig voor de helft met de currysaus. Gaar de kokkels in de kookpot met deksel tot de schelpjes openen.
  4. Schep de geopende schelpjes over in een mooie kom, werk naar smaak af met het garnituur en overgiet met de gezeefde saus.

HET BOEK

Deze en andere recepten vind je in het boek ‘Vrijmoed Eenvoud’. De prachtige foto’s zijn van Heikki Verdurme en voor de teksten stonden Michaël Vrijmoed en Toni De Coninck in.
Uitgeverij Lannoo, € 29,99, lannoo.be

Koop 'Vrijmoed Eenvoud' hier 

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor