Beauty tips: vol zelfvertrouwen naar je sollicitatiegesprek

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Beauty tips: vol zelfvertrouwen naar je sollicitatiegesprek

Werk zoeken brengt heel wat stress met zich mee, vooral als het om je eerste baan gaat!

Helen rondt momenteel haar rechtenstudie af en is vastbesloten om daarna op zoek te gaan naar haar droomjob. Om die belangrijke stap te zetten en vol vertrouwen voor het rekruteringspanel te staan, moet ze op haar make-up kunnen rekenen. Met de vloeibare foundation Double Wear van Estée Lauder heeft ze haar ideale bondgenoot gevonden!

 

1/

Helen, pas afgestudeerd en klaar voor een nieuwe uitdaging

Helen, 23 jaar, hoopt in juni klaar te zijn met haar studies internationaal en Europees recht in Brussel. Wanneer ze niet met haar neus in de boeken zit, kun je Helen in de keuken vinden. Ze besteedt immers een groot deel van haar vrije tijd aan koken en nieuwe smaken ontdekken. De liefde voor het koken gaat hand in hand met een passie voor reizen. De culinaire specialiteiten die ze overal ter wereld ontdekt, gebruikt ze als inspiratie in haar Belgische keuken. Helen deelt haar recepten en reizen trouwens op haar Instagram-account @helenkookt, met net geen 10.000 volgers, en daarnaast via haar blog!

Na de vertrouwde cocon van de universiteit komt ze nu voor het eerst in haar leven in aanraking met de beroepswereld. Helen wil advocaat worden: ze zal dus een kantoor moeten overtuigen om haar in dienst te nemen. Dat zal stalen zenuwen vergen en bovenal veel zelfvertrouwen.

Haar make-up mag dus geen obstakel vormen. Het is belangrijk dat ze zich 100% kan concentreren op het gesprek en zich van haar beste kant laat zien. Ze vertrouwt dan ook op de vloeibare foundation Double Wear van Estée Lauder.

Beauty tips: vol zelfvertrouwen naar je sollicitatiegesprek - 1

2/

Zelfvertrouwen, het geheim om te overtuigen

De uitkomst van een sollicitatiegesprek wordt al voor een stuk bepaald op het moment waarop je binnenloopt. Wie vanaf de eerste minuut een positieve en assertieve indruk maakt, heeft al een streepje voor! Hoe hou je  stress onder controle?

Onze lifecoach had een aantal tips voor Helen, zoals: bereid je in grote lijnen voor op de onvermijdelijke vraag “vertel eens iets over jezelf”.
En verder ook: stel je outfit van tevoren samen. Je kunt je maar beter op je gemak voelen in je kleren, maar houd wel rekening met de context. Het is altijd beter om iets te goed gekleed te zijn dan niet netjes genoeg.

Wie zich goed in zijn vel voelt, voelt zich ook goed in zijn hoofd, weet de lifecoach. Een natuurlijke foundation die lang houdt zoals Double Wear van Estée Lauder is een gedroomd geheim wapen: hij staat garant voor een lichte, natuurlijke dekking, 24 uur lang. Hij houdt de huid mooi mat met een frisse gloed, waardoor fysieke stresssymptomen verdoezeld worden en de teint fris blijft.

Beauty tips: vol zelfvertrouwen naar je sollicitatiegesprek - 2

3/

Een onberispelijke teint om een goede eerste indruk te maken

Helen ging te rade bij de make-upadviseur van Estée Lauder om uit te zoeken wat de perfecte make-up is voor een sollicitatiegesprek. Met haar teint is het vaak moeilijk om de juiste foundationkleur te vinden. Soms is het effect te grijs, of in de flacon lijkt de kleur perfect – tot je het product aanbrengt…

De visagist raadde haar een vloeibare foundation met een gouden ondertoon aan. Tussen de 55 beschikbare tinten was haar ideale tint snel gevonden: 4N2 Spiced Sand. Aangezien Helen een eerder vette huid heeft, is het matterend effect van Double Wear van Estée Lauder gewoon geknipt voor haar. Kortom, Helen is klaar voor de grote dag. No stress. Laat die job maar komen!

 

Ben je op zoek naar de perfecte foundation tint? Surf naar iciparisxl.be, ga naar een ICI PARIS XL verkooppunt waar een schoonheidsspecialist je kan adviseren.

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Estée Lauder.