Paniekrubriek: Help, ik blijf ingaan op berichtjes van mijn ex

Geüpdatet op 30 april 2019 door ELLE België
Paniekrubriek: Help, ik blijf ingaan op berichtjes van mijn ex

Gedumpt? Geworstel met je pessarium? Of met je oogpotlood? De motor van je wagen opgeblazen? Geen nood, het ELLE-team staat je bij met raad en daad!

Beste ELLE, ik zit met een terugkerend probleem dat me telkens weer hartpijn bezorgt. Mijn ex – hij dumpte me meer dan vier jaar geleden– stuurt om de zoveel tijd een berichtje om te checken hoe het met me gaat. Het begint altijd onschuldig, maar eindigt meestal in een onenightstand, waarna ik weer zes maanden niks van hem hoor. Ik snap niet waarom ik hierin blijf meegaan … (Zotte Lieselotte)

1/

Liefste Lieselotte, wat doe je jezelf aan?

Hij besloot vier jaar geleden dat hij je niet meer moest, en je zelfvertrouwen kreeg een deuk. Je had toen je tijd moeten nemen om de situatie te relativeren en hier en daar iets ritueel te verbranden. Maar je hebt duidelijk nog gevoelens voor hem - jullie missen ‘closure’. Je moet koste wat kost vermijden om in een sentimentele bui nog op hem te reageren. Vraag je eerlijk af waarom hij je die berichtjes stuurt. Is het net uit met zijn vriendin? Verveelt hij zich? Heeft hij nood aan aandacht? Zin in seks?

Besef goed dat hij niet met jou is begaan. Alleen door zijn berichtjes te negeren, kun je hem tonen dat hij je niet waard is. Zo zal je plaats maken in je hoofd en in je hart voor iemand nieuw. Wis zijn nummer, vergeet die loser! Wil je hem toch pittig van repliek dienen op Whatsapp, vind dan inspiratie op mijn favoriete Instagramaccount: @textsfromyourex. Enkele voorbeelden: “Lang geleden, alles goed?” “Verwijder je me ff uit je lijst van vrouwen die je sms’t wanneer je dronken en eenzaam bent? ktxbye”. “Ik zag je foto online, je ziet er geweldig uit.” “Look who’s back to waste my fucking time”. “Hey!” “ERROR 34728: dit nummer is niet langer in gebruik”.

Lees ook deze paniekrubriek: Hij heeft me bedrogen en belogen