Microtrend: shop hier de split hem pants

Gepubliceerd op 16 januari 2019 door Isabelle
Microtrend: shop hier de split hem pants

Dit seizoen zet je de schaar in je flared broek, met dank aan Victoria Beckham.

Nieuwe microtrend gesignaleerd: split hem pants, of -zoals de o zo schattige Nederlandstalige versie wil- een broek met splitjes. We hebben de look aan de tandem Victoria Beckham en streetstyle favoriet Rejina Pyo te danken, die beiden gespleten broekspijpen in hun voorjaarscollecties opnamen en ook in hun persoonlijke garderobes enthousiast uitpakken met de look.

victoria_beckham
Victoria Beckham SS19
victoria_beckham
Victoria Beckham SS19
Rejina Pyo
Rejina Pyo SS19

Goed voor een elegant en tailored resultaat, dat je gemakkelijk kan combineren met tal van uiteenlopende stijlen schoeisel. Waar Posh en co het vooral stylen met blitse enkellaarzen, muiltjes en open sandalen, trekken high street ketens à la Monki en Asos de nineties street kaart met zware sneakers. Klein detail: de split moet vooraan op het scheenbeen vallen, al spelen sommige labels nu al vals met rebelse side splits. Wil je je ook aan de trend wagen? Zoals het een echte microtrend betaamt, is de broek met splitjes alomtegenwoordig én zit hij tegelijk goed verstopt binnen het uitgebreider aanbod van de meeste webshops. ELLE to the rescue: wij speurden je favoriete online winkels voor je af en visten alvast deze toppers uit de collecties:

Meer trendshopping? Scoor hier de mooiste neon looks, oversized puffer jackets en een paar knalgele Buffalo's voor Valentijn! Ben je de plat bereden winkelpaden beu? Ontdek hier dan de tien originele Instagram labels waar je dit seizoen super soldenkoopjes maakt.