10 streetstyle hits die gisteren al in je kast moesten hangen

Gepubliceerd op 5 maart 2018 door Isabelle
10 streetstyle hits die gisteren al in je kast moesten hangen

De modeweken? Iets met een bos dat je door de bomen niet meer kan zien... Raak je ook in de war door die oneindige stroom modemoois? Geen paniek: wij selecteerden de tien labels die in elk streetstyle report opduiken én de statement pieces die je bij elk merk moet shoppen. Tien sleutelstukken, meer heb je niet nodig om je garderobe helemaal 2018 te maken: 

SIES MARJAN - de paarse faux fur

10 streetstyle hits die gisteren al in je kast moesten hangen - 1
@siesmarjan

Het label van de Nederlandse Sander Lak werd in New York aan een meteorietsnelheid op de radar gezet toen het begin 2016 een bescheiden gooi naar erkenning deed op de modeweek. Het publiek reageerde meteen lovend op de ontwerpen van de man die jarenlang in de ateliers van Marc Jacobs, Phillip Lim, Balmain en Dries Van Noten doorbracht. Kenmerkend is zijn liefde voor kleuren en dromerige ontwerpen -noem het gerust milkshakelooks. Wij zijn dol op de comfy elegante designs van het label en begrijpen volledig waarom dit dé show is waarvoor modelievend New York tegenwoordig uren in de rij gaat staan.

1/

ORSEUND IRIS : de behatop 

10 streetstyle hits die gisteren al in je kast moesten hangen - 2
@geishagrl

Ken je die ribtop met ingebouwde, zichtbare beugelbeha die in zowat elke streetstyle report opduikt? Het is een ontwerp van het New Yorkse Orseund Iris, en het belichaamt de gigantische populariteit van het merk. Amper enkele seizoenen na oprichten -ook al werkt dit merk zonder seizoenen- is het al een vaste waarde in de garderobe van it-girls als Bella Hadid, Emily Ratajkowksi, Kourtney Kardashian en Rachel Nguyen. Wat? Alana Johnson, designer van het label, geeft klassiekers zoals de hoodie, jumpsuit of kraagtrui een verrassende twist die meestal een streepje bloot laat zien -niet voor verlegen zieltjes dus.

2/

MAISONCLEO: het puffy hemd

10 streetstyle hits die gisteren al in je kast moesten hangen - 3
@maisoncleo

Exlusief, exclusiever, exclusiefst: wie een stuk van Maison Cleo op de kop wil tikken, moet daar veel geduld voor opbrengen. Het Franse moeder/dochter duo achter het label maakt alles zelf met de hand op basis van online bestellingen en dat kan even duren. Je krijgt er wel pure topkwaliteit voor terug. Vooral de blouses met brede mouwen en geruite seventies jurkjes doen het wereldwijd goed in Instagram feeds. (Eigenwijs detail: online bestellingen plaatsen kan elke woensdag om 18u30 -om ter eerst zijn is de boodschap!- en doe je via Maison Cleo)

3/

WARDEMENTS : de model sweater

10 streetstyle hits die gisteren al in je kast moesten hangen - 4
@daphegroeneveld

De Vetements hype ken je ondertussen al, maar ken je “klein broertje” Wardements al? De twee hebben eigenlijk niets met elkaar te maken, op de knipoog die bezieler en haarstylist Ward Stegerhoek naar het Franse collectief maakt na dan. De man draait al jaren mee in het wereldje en krijgt groten der aarde à la Bella Hadid in zijn kappersstoel. Die laatste voorzag hij van haar iconische bob kapsel, maar blijkbaar heeft hij nog een uitlaatklep nodig voor zijn creativiteit. Die kon hij vroeger kwijt in een hilarisch Instagram account vol memes, tegenwoordig kan dat in zijn eigen kledinglabel Wardements. Wat? XXXL hoodies met rake quotes en tracksuits die vooral goed scoren bij modellen -Daphne Groenveld en Marjan Jonkman zijn alvast helemaal fan.

4/

TIBI: de kanariegele jurk 

10 streetstyle hits die gisteren al in je kast moesten hangen - 5
@stylestalkercom

Wie van felle kleuren houdt, moet bij Tibi zijn: het Amerikaanse label kenmerkt zich door éénkleurige statement pieces en sobere silhouetten. Sinds haar oprichting scoort het merk elk seizoen wel één bestseller en dit jaar is dat de knalgele kanariejurk die, eerst door Camila Coelho, en later de rest van Instagram werd gedragen. Vorig jaar ging het om een felgroene plissé jurk, die overigens ook nog overal blijft opduiken. Simpel, kleurrijk, mooi: wij zijn fan!

5/

ODILE JACOBS : de wax

sies marjan maison cleo wardements rejina pyo odile jacobs orseund iris
@belmodotiany

Wie in het buitenland stijlvolle dames in vrolijk gekleurde wax jurken tegen het lijf loopt, mag die gerust in het Nederlands aanspreken. Kans is immers héél groot dat je met een landgenote in Odile Jacobs te maken hebt. Wat? Vanuit het landelijke Damme verspreidt de Belgische verpleegster Odile Jacobs oversized jurken die de modewereld langzaam maar zeker veroveren. “Eerst vonden mensen het maar een vreemd idee om een blanke vrouw in Afrikaanse looks te steken, maar ik merk dat vooral Vlaamse vrouwen die stap durven zetten,” aldus de ontwerpster. Het label bestaat nog geen jaar, maar zit nu al met een continu uitgeputte stock, iets zegt ons dat ook het buitenland heel binnenkort zal lonken.

6/

MIAOU: de broek die iedereen past 

10 streetstyle hits die gisteren al in je kast moesten hangen - 7
@emrata

De New Yorkse designer Alexia Elkaim heeft een klein Sisterhood of the Travelling Pants mirakel waargemaakt door een broek te ontwerpen die in principe iedereen past én elk lichaamstype flatteert. Miaou begon met één cropped jeans, gebaseerd op een tweedehands koopje dat de ontwerpster in een Parijse thrift store op de kop tikte, maar biedt ondertussen ook jumpsuits, tops en jurkjes. Het is echter de broek met opvallende, ingebouwde riem (ondertussen verkrijgbaar in alle geuren en kleuren) die constant blijft opduiken rond de beroemde billen van Selena Gomez, Emily Ratajkowski en Kendall Jenner. Leuk nieuws: Miaou is verrassend betaalbaar, allen naar de webshop!

7/

ROUJE: french girl chic  

10 streetstyle hits die gisteren al in je kast moesten hangen - 8

It-girl alert! Toen de Parijse blogster en model Jeanne Damas in 2016 haar eigen label op de markt afvuurde, ging streetstyle land meteen door de knieën. De elegante, laid-back ontwerpen van de vrouw die Jane Birkins vierde dochter -omwille van hun opvallende gelijkenis- wordt genoemd, zijn  sindsdien een vaste waarde op Franse streetstyle blogs, maar beetje bij beetje verovert ze ook de rest van de (mode)wereld. One to watch!

8/

NANUSHKA: de mantel

10 streetstyle hits die gisteren al in je kast moesten hangen - 9
@songofstyle

Nanushka is de baby van de Hongaarse Sandra Sandor en bestaat ondertussen reeds een dikke tien jaar. Het label kenmerkt zich door zachte, elegante looks met een twist en is favoriet onder de streetstyle sterren die hun modeweek graag comfortabel doorbrengen. We zouden meteen voor de hele collectie tekenen, maar als we dan toch één stuk moeten uitkiezen, zou het één van de vele manteltjes van het merk zijn. Of twee. Of drie...

9/

REJINA PYO : de ballonjurk

10 streetstyle hits die gisteren al in je kast moesten hangen - 10
@jan.quammie

De Koreaanse designer Rejina Pyo leerde de kneepjes van het vak aan het Londense Central Saint Martins en later in de ateliers van Roksanda Ilincic. Haar grafische creaties met wijde volumes en felle kleuren weten stylisten en mode-insiders al jaren te bekoren en ze is een vaste klant in Britse editorials. Tijdens de SS-shows in september 2017 groeide haar wijde Greta jurk met ballonmouwen, verkrijgbaar in het wit, roze én met bloemmotief, uit tot een monsterhit. Werkelijk iedereen liep erbij alsof ze zo van de grond kon opstijgen in de gigantische jurk en dat zorgde voor een vrolijke noot. Dankje, Rejina!

HOW TO WEAR? Ontdek hier hoe je deze musthaves het beste draagt: