Hotspot: onze favoriete coworking

Gepubliceerd op 22 januari 2019 door ELLE Partner
Hotspot: onze favoriete coworking

Een gezamenlijke werkplek en een trendy lunchbar vormen de nieuwe place to be in Namen, naar een idee van Marion en Wendy.

Een origineel concept in het centrum van de Waalse hoofdstad. De gedroomde plek om te werken, te brainstormen, sociale en culturele activiteiten te organiseren zoals debatten, workshops, vernissages of concerten ... Praktische en uitnodigende kantoor- en vergaderruimtes geïnspireerd door het Scandinavisch design, een rustgevende eetruimte waar je ook vlot contacten legt. Gezonde en evenwichtige voeding, bereid met verse seizoensproducten afkomstig uit de korte voedselvoorzieningsketen. Dat is coworKaffe!

Het project is bedacht door twee ambitieuze dames met een grote verbeeldingskracht, tonnen energie en mooie ideeën. Ze zijn interieurarchitect van opleiding, maar wilden hun professionele leven een nieuwe wending geven. Dat initiatief krijgt vandaag vorm dankzij de steun van Woman Up by Contrex® en Ulule, het crowdfundingplatform. Samen moedigen zij vrouwen aan om hun ondernemersprojecten uit te voeren. “Namen is een bruisende stad geworden. De wijk Les Carmes trekt jong creatief talent aan, en er beweegt dan ook veel. Ons coworKaffe speelt in op die trend en profileert zich als een plek waar mensen met verschillende achtergronden en beroepen samenkomen om ideeën uit te wisselen en samen te werken. CoworKaffe is dan ook veel meer dan een gedeelde werkruimte waar je van 8 tot 18 in het werk duikt”, legt Marion uit.

1/

Wanneer kunnen we ernaartoe?

CoworKaffe gaat open in 2019 in de rue des Carmes 44 in Namen. Om ons geduld niet te lang op de proef te stellen, loopt er van 9 november tot 22 december van dit jaar alvast een tentoonstelling. Wil je ondertussen graag wat meer info? Neem contact op met Wendy Lambin of Marion Cambier via archi@olii.be.

2/

Wanneer Woman Up by Contrex® zich erin mengt

Wendy en Marion kregen steun van Woman Up by Contrex® met onder meer een crowdfundingcampagne, € 2.000 aan rechtstreekse steun, coaching door professionals van Ulule en ondersteuning bij de communicatie rond hun project. “Ik was al heel lang bezig met het creëren van een plek die mijn waarden zou uitdragen, maar de weg was lang: een project uitwerken, de financiële plannen, de ideale locatie zoeken, de juiste partner vinden, de plannen uittekenen en tot slot financiers vinden! De steun van Contrex® gaf ons een nieuwe impuls en bracht alles in een stroomversnelling.”

Dit artikel werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met Contrex.

https://www.contrex.be/