Deze deco-ideetjes zijn net zo feestelijk als een kerstboom

Gepubliceerd op 10 december 2018 door Maxine Detaellenaere
Deze deco-ideetjes zijn net zo feestelijk als een kerstboom

Geen zin om dit jaar een kerstboom te zetten (omdat je snoezige poes het haar missie heeft gemaakt om elke kerstbal aan diggelen te slaan of omdat het gewoon superveel werk is)?

Deze tien decoratie-ideeën brengen je helemaal in kerststemming:

1/

Fotowand

Maak een fotowand in de vorm van een kerstboom met de allerleukste foto's van het voorbije jaar. Versier de 'fotoboom' met lichtjes en natuurlijk met een ster helemaal bovenaan.

Pint Embed Link

2/

Muurboom

Hou je wel van het foto-idee maar wil je het toch iets traditioneler? Hang dan houten takken horizontaal op en versier ze met kerstballen en andere decoratie en hier en daar een mooi kiekje.

Pint Embed Link

3/

Kerstballenkader

Neem een leeg kader - eventueel kan je het in dezelfde kleur als je muur schilderen -  en hang er kleurrijke kerstballen aan op verschillende hoogtes. Geef het kader een mooi plekje in je woonkamer.

Pint Embed Link

4/

Zwevende kerstboom

Span touwtjes horizontaal in een kader, telkens met evenveel plaats tussenin. Hang kerstdecoratie op in de vorm van een kerstboom.

Pint Embed Link

5/

Kerstkaarsjes

Neem enkele mooie glazen flessen en plaats er kaarsjes in. Versier de kaarshouders met dennentakjes. (Let wel op voor brandgevaar!)

Pint Embed Link

6/

Groene kerstslinger

Hang een slinger aan de muur en versier deze met dennentakjes en andere kerstdecoratie zoals kerstballen -of sterren.

Pint Embed Link

7/

Kerstkransen

Maak kransen met groene takken van dennen en andere wintergroene planten en hang ze op verschillende hoogtes op.

Pint Embed Link

8/

Zeg het met woorden

Schrijf typische of mooie kerstquotes in kalligrafie en plaats ze in een frame. Enkele voorbeelden: "Ho ho ho", "Merry Christmas, "Merry and Bright", "Let it snow", "Peace on earth",...

Pint Embed Link

9/

Kerstsokjes

Wie zegt er dat je je Christmas stockings aan de haard moet ophangen? Ook een groene wintertak kan hiervoor prima dienstdoen.

Pint Embed Link

10/

Kerstbokalen

Verzamel lege glazen bokalen en week de etiketten eraf. Plaats er dennentakken in en vul de bokalen met water. Laat in elke bokaal een theelichtje drijven. (Let wel op voor brandgevaar!)

Pint Embed Link

 

Lees ook: 'Kerstshopping: de allerleukste cadeautjes voor je huisdier', 'Probeer deze vegetarische kerstrecepten' en 'Luxueuze kerstgeschenkjes voor je schoonmoeder onder €100.