Waarom je dit weekend naar een sportfestival in Kortrijk moet gaan

Gepubliceerd op 23 oktober 2018 door Isabelle
Waarom je dit weekend naar een sportfestival in Kortrijk moet gaan

Dit weekend, op 27 en 28 oktober, gaat in Kortrijk het WILL sportfestival door met een lineup van 60 internationale topsporters, sportprofessionals en -coaches. Maar wat is een “sportfestival” eigenlijk?

Het event is uniek in zijn soort en heeft als doel een brug te maken tussen professionele- en amateursporters. Nafi Thiam komt er spreken over het leven als Olympisch atlete, Roberto Martinez over de toestand van het Belgische voetbal, Felix Denayer over de boom van ons nationale hockey elftal, maar er is ook ruimte voor andere experts die onder andere sportvoeding aankaarten, verschillende trainingsmethoden bespreken en vergelijken, een focus op core leggen, de mogelijkheden van revalidatie na ernstige ziektes en blessures bekijken, enzovoort. Ook Pieter Timmers, Ann Wauters, Tia Hellebaut en andere topatleten reageerden alvast present voor een reeks boeiende lezingen en interviews. Het leuke is dat het publiek achteraf de mogelijkheid krijgt om live vragen te stellen -wedden dat je nooit zo dicht in contact kwam met je idolen? Marathonlopen, zwemmen, fietsen, hockey, yoga, tennis, en nog veel meer worden er in al hun facetten belicht.

Het blijft echter niet bij kijken en luisteren, aan de hand van workshops kan je ook proeven van verschillende disciplines. Zo zijn er #fitmom sessies met Delohine Steelandt voorzien, yoga for athletes met Annick Cuvelier van Yoganic Moves, bike repair workshops of een kookles met topsportdiëtiste Stephanie Sheirlynck of Carol Dobbelaere, die chef is van het Lotto Soudal Cycling Team. Of je nu op zoek bent naar een job in de sportindustrie, op zoek bent naar een nieuwe hobby, of gewoon eens op een laagdrempelige manier wil kennismaken met de athletenwereld: voor elk wat wils!

Meer weten? Ontdek hier het volledige programma van WILL en bestel je tickets alvast via de WILL website -€32,50 in presale.