Dit is de beste make-up voor een naturelle look

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
Dit is de beste make-up voor een naturelle look

We dromen er allemaal van om 's morgens met een stralende en egale huid wakker te worden, maar dat gebeurt jammer genoeg niet elke dag. Concealers, poeders en highlighters zijn meer dan welkom wanneer onze huid weer eens het slachtoffer is van stress, vermoeidheid of hormonen. Maar al die producten kunnen er ook snel 'cakey' en fake uitzien. En zijn al die lagen make-up wel goed voor onze huid?

Wij hebben voor jou dé oplossing: een no make-up make-uplook met minerale producten.

First things first!

no make-up, minerale make-up, beauty, skincare, jane iredale

Het is een cliché maar daarom niet minder waar: je huid verzorgen is het belangrijkste onderdeel van je make-up! En dat begint langs de binnenkant... Je huid haalt slechts 20% van haar voeding uit skincare. De overige 80% wordt bepaald door je voeding. Zorg daarom voor voldoende vitaminen A en D in je voedingspatroon. Toch is een gezond eetpatroon vaak niet voldoende, in dat geval kunnen voedingssupplementen je (huid) helpen. Op die manier verbetert je huidconditie van binnenuit en kom je ook zonder skincare producten al een heel eind.

1/

Minerale make-up: the best of both worlds

no make-up, minerale make-up, beauty, skincare, jane iredale

Zelfs met een gezond en gevarieerd eetpatroon en de beste genen ter wereld, kan onze huid oneffenheden vertonen die we liever niet zien. Dan is er natuurlijk nog make-up. Make-up krijgt wel eens de stempel slecht te zijn voor je huid of je poriën te verstoppen, maar dat hoeft niet! Het idee achter minerale make-up is eenvoudig: je huid verzorgen en beschermen terwijl je make-up draagt. En dat is geen fabeltje. Jane Iredale is het eerste merk dat een volledige make-uplijn ontwikkelde op basis van mineralen.

Het merk is daarmee een clean beauty brand: alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk en zorgvuldig gekozen voor hun verzorgende en beschermende effect. Omdat mineralen natuurlijk zijn, worden ze door je huid herkend en op die manier raken je poriën niet verstopt. Wanneer je last hebt van onzuiverheden, acne, pigmentvlekken of psoriasis en je toch make-up wil dragen, is minerale make-up een interessant alternatief. Zo zie je er stralend uit én werk je tegelijk aan de conditie van je huid, twee-in-één dus.

2/

Onmisbare producten voor een natuurlijk resultaat

Zelfs met make-up kan je huid er natuurlijk uitzien. Heb je al eens aan een no make-up make-uplook gedacht? Zo lijkt het alsnog alsof jij met een perfect glad huidje bent wakker geworden. Make-upartiest Thierry Deblaton zet zijn favoriete producten op een rij waarmee jij zelf zo'n look kan creëren.

(stagiaire Laura)