Beautymythe ontkracht: waarom acne en make-up wel samengaan

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Beautymythe ontkracht: waarom acne en make-up wel samengaan

Dat acne en make-up niet zouden samengaan is een grote beautymythe.

Acne is a bitch. Of je nu een puberende tiener bent of ten prooi viel aan volwassen acne, van een onzuivere huid werd nooit iemand blij. Een dikke laag make-up over puistjes en ontstekingen smeren helpt om de boel (tijdelijk) te verdoezelen maar werkt het probleem uiteindelijk enkel in de hand. “Onzuiverheden moet je niet proberen verstoppen, maar vooral duurzaam behandelen als je echt komaf wilt maken met het probleem", zegt Gregorys Pyrpylis, skin care ambassador bij Bioderma. "Sébium Global Cover is een goed compromis tussen een behandelend product met interessante cosmetische kwaliteiten en een intelligente corrector om onzuiverheden te
camoufleren.” Zo zit in de dop (met spiegeltje) een groene balsem om rode vlekjes te neutraliseren, nadien zorgt de getinte crème voor verzorging en voldoende dekking.

 

 

Hoe te gebruiken?

1. Breng met de vingertoppen of met een klein kwastje een beetje van de groene balsem aan om rode vlekjes of puistjes te corrigeren. Tokkel dit zachtjes in om de huid niet te irriteren.
ps. less is more – gebruik niet meer dan echt nodig

2. Warm een beetje van de gekleurde verzorgingscrème in de palm van je hand en breng aan op het hele gezicht. Werk de crème zachtjes uit van het midden van het gezicht naar de slapen toe.

Top 10 foundations voor acne huid

Bioderma is niet het enige merk dat zich over het probleem van acne-foundation boog. Deze foundations en BB creams egaliseren de huid zonder de te belasten en ontstekingen in de hand te werken.