How to: de beautygeheimen achter een geslaagde nude look

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE Sponsoring
How to: de beautygeheimen achter een geslaagde nude look

giv-illu

Een tutorial gericht aan alle vrouwen die ervan houden zich op te maken, maar het liefst zo naturel mogelijk voor de dag komen. Nanja Massy, visagiste voor Givenchy, geeft ons alle beauty tricks prijs hoe precies die schijnbare « no make-up make-up-look » te bekomen.

  • De basis

giv-step-123

1. De eerste stap op weg naar een geslaagd nude resultaat: de huid grondig reinigen.

Breng met behulp van een wattenschijfje het micellaire water Hydra Sparkling van Givenchy aan. Daarmee is het gelaat niet enkel gereinigd, maar krijgt het tegelijkertijd al een eerste hydratatieboost.

Pluspunt? Een schone, gave huid zorgt ervoor dat je make-up nadien langer blijft zitten.

2. Het hydrateren van de huid, met behulp van het serum Haute Hydration uit de Hydra Sparkling-reeks. Het bereidt de huid voor op de volgende stappen, en bezorgt het een natuurlijke gloed. Dankzij haar fluïde textuur dringt het serum makkelijker in de poriën.

3. Breng vervolgens de rijkere dagcrème Hydra Sparkling Rich Luminescence Moisturizing Cream voor de droge huid aan. Met haar romige textuur voorziet ze zelfs de meest gevoelige, fragiele huid van de nodige hydratatie.

Extra tip: Voelt je huid echt droog aan? Smeer dan een tweede laagje.

giv-step-4

4. Breng vervolgens een gladmakende basis aan, bijvoorbeeld de primer Mister Smooth van Givenchy. Ideaal om verwijde poriën mee te verdoezelen, én het verzekert een langere houdbaarheid van je fond de teint doorheen de dag.

Extra tip: Je hoeft deze primer heus niet op dagelijkse basis te smeren. Gun je huid zo nu en dan wat rust door deze enkel bij speciale gelegenheden aan te brengen.

giv-step-5

  • De make-up

5. Breng vervolgens de Teint Couture Foundation Fluid van Givenchy aan. Test de kleur eerst uit op de polsen of in de nek (dit zijn de zones die het nauwst aansluiten bij jouw huidskleur). Twijfel je tussen twee tinten? Opteer dan eerder voor een lichtere dan voor een te donkere kleur voor een mooier, natuurlijker resultaat.

Extra tip: Breng voor de applicatie een kleine hoeveelheid van de substantie aan op de rug van de hand. Ga vervolgens altijd van boven naar beneden te werk, beginnend bij de neusvleugels, om zo over te gaan naar de wangen en vervolgens naar de ogen. Breng de fond de teint al lichtjes deppend met de vingers aan (maar een sponsje of borstel werkt even goed).

giv-step-6

6. Werk vervolgens met de Mister Light Stylo Correcteur de Lumière van Givenchy, en dit steeds aan de rand van de wimpers, zeker niet over het gehele gelaat. Vermoeide ogen zullen hiermee op natuurlijke wijze opgelicht worden voor een instant fris effect.

Extra tip: Gebruik de Mister Light eveneens als basis voor de oogleden (nét tot aan de wenkbrauwen). Hierdoor zal de oogschaduw zich achteraf beter vasthechten.

giv-step-7

7. Zet de wenkbrauwen in de verf met behulp van het poederige Eyebrow Show-penseel van Givenchy. Breng allereerst de kleur aan (en respecteer hierbij de natuurlijke vorm van de wenkbrauw), om de wenkbrauwen vervolgens naar boven te borstelen. Het effect zal er meer naturel uitzien, en jouw blik meer open.

giv-step-8

8. Poeder met behulp van het Poudre Lumière van Givenchy zachtjes de neus en het voorhoofd (de T-zone), en bepoeder heel lichtjes de ogen. Dit laat toe de make-up te fixeren en te matifiëren.

Extra tip: Maak gebruik van een sponsje voor een optimaal resultaat. Voor een nòg natuurlijkere finish: Geef de voorkeur aan een penseel.

giv-step-11

9. Ga over tot het maquilleren van de ogen.

Breng het White Designer Pencil aan binnenin de ooghoek (tot aan de eerste helft van het ooglid) en net onder de arcadeboog.

giv-step-11a

Stap over naar het Smart Nude-oogpalet (om meer structuur te brengen in je aanblik): Breng de matte tint aan op de tweede helft van het ooglid. Zorg hierbij voor een geleidelijke overgang van licht naar donker voor een harmonieuze uitstraling.

giv-step-11b

giv-step-11c

Breng tot slot de matte oogschaduw Modish Brown aan, en dit aan de buitenzijde van het ooglid en net onder de wimpers, onderaan het oog.

Extra tip: Begin telkens aan de ooghoek, en werk zo naar buiten toe, en dit steeds van licht naar donkerder. Indien dit niet van de eerste keer lukt, laat de moed niet zakken: oefening baart kunst!

giv-step-12

10. Neem vervolgens de Couture Liner van Givenchy bij de hand. Dankzij haar geltextuur is deze eyeliner zeer makkelijk in gebruik, en zowel perfect voor overdag als voor een avondje uit. Geen paniek als je wat te veel bewogen hebt. Niets dat een wattenstaafje niet kan oplossen!

Extra tip: Om je eyelinerlijntje niet te verknoeien, werk je best in drie stappen. Eerste stap: de stift aanbrengen aan de buitenhelft van het ooglid, net tot aan de buitenste ooghoek. Vervolgens, de ooghoek verbinden met het eerste lijntje. In een derde en laatste fase, de eyeliner aanbrengen naar gewenste dikte.

giv-step-13a

giv-step-13b

11. Eindigen doen we met een vleugje mascara Noir Couture Volume van Givenchy. Begin bij de bovenste wimpers, en ga hierna pas over naar de wimpers onderaan. Eén likje mascara volstaat voor een nude look.

Kers op de taart: Dankzij de kromming van het borsteltje worden de wimpers mooi gekruld, en klonters koste wat kost vermeden. De mascara voorziet jouw wimpers eveneens van lengte en volume, en biedt bovenal een beschermend laagje bij iedere applicatie.

giv-step-14

12. Voor de lippen: de Balm Gloss Croisière Collection, die naar eigen wens met penseel dan wel manueel wordt aangebracht.

Opgelet: De kleur van de gloss uit zich op iedere persoon anders, vanwege de onderlinge variatie in huidskleur van de lippen. Ga dus uiterst zorgvuldig te werk bij het uitkiezen van de juiste kleur.

giv-step-15

13. Om de make-up-look te fixeren: Een laatste touch van het bronzing powder Givenchy Croisière Terra Exotique voor een gedistingeerde, licht gebronzeerde teint.

Extra tip: Breng het poeder met behulp van de Kabuki-borstel in ronde bewegingen aan op gelaat en decolleté.