Beautyqueen: tips en tricks van Hélène Vanhoudt van het Happy Skin Kafé

Geüpdatet op 8 februari 2018 door Claire
Beautyqueen: tips en tricks van Hélène Vanhoudt van het Happy Skin Kafé

Wat denkt, drijft en smeert een make-up- en beautyprofessional?
We duiken met veel plezier de beautycase van Hélène Vanhoudt (60) in. Zij verdeelt beautymerken Environ, Jane Iredale en Advanced Nutrition in België en opende onlangs haar Happy Skin Kafé.

Wanneer is jouw passie voor make-up en beauty ontstaan? 

Nadat ik als sportlerares werkte, ben ik in de farmaceutische wereld beland, waar ik me bezighield met vloeibare voeding in ziekenhuizen. Tot ik in 1992 dokter Des Fernandes ontmoette, een plastisch chirurg die zich gespecialiseerd heeft in onderzoek naar de rol die vitamine A speelt in de fysiologie van de huid.   Hij ontwikkelde een eigen verzorgingslijn op basis van vitamine A. Ik vond hem een inspirerend rolmodel, en onze ontmoeting was de start van mijn passie.

Wat was jouw allereerste make-up of beautyproduct?

In mijn tienerjaren gebruikte ik geen make-up of beautyproducten. Pas na mijn kennismaking met Dr. Fernandes ben ik een Environ-cleanser, vitamine A-moisturiser en antioxidant sunscreen gaan gebruiken. Mijn eerste foundation was PurePressed van Jane Iredale. Die is licht, geeft een natuurlijk resultaat en biedt zonbescherming dankzij de SPF.

 

Beautyqueen: tips en tricks van Hélène Vanhoudt van het Happy Skin Kafé - 1
De hydraterende moisturizer met Vitamine A van Environ (49 €) en de Purepressed Foundation van Jane Iredale (49 € voor het poeder, 15 € voor de hervulbare compact)

 

Hoe ben je in contact gekomen met de merken die jij verdeelt? En wat zijn jouw favoriete producten van die merken?

Nadat ik eerst Environ leerde kennen, ontdekte ik in  2006 Jane Iredale.  Aarzelend stapte ik op een vliegtuig naar Mexico om kennis te maken met haar producten en visie. Geheel onwetend dacht ik bij mezelf: help, make-up, is dat eigenlijk wel iets voor mij? Aangezien mijn vlucht 11 uur zou duren, heb ik het lijvige  ‘Jane Iredale Manual’ doorgespit, en vol bewondering stapte ik in Mexico van het vliegtuig. Ik vond het daarna een uitdaging om beautyprofessionals duidelijk te maken dat het geen klassieke make-up is, maar een gezonde verlenging van de Environ-verzorging met minerale make-up als finish. Op dat moment was dat erg revolutionair.

Welke producten zitten altijd in jouw handtas?

De lippenbalsem LipDrink en Hydration Spray Pommisst van Jane Iredale en de Hand & Nail cream van Environ.

 

Beautyqueen: tips en tricks van Hélène Vanhoudt van het Happy Skin Kafé - 2
Getinte lippenbalsem met SPF 15 LipDrink, Jane Iredale (16,50 €), Pommisst hyraterende gelaatspray, Jane Iredale (29,90 €) en Hand&Nail cream van Environ (23 €)

 

1/

 

Welke make-upproducten blijf je al jaren trouw?

Jane Iredale! Het is huidverzorgende minerale make-up die je een mooie natuurlijke uitstraling geeft. De producten zijn gemakkelijk aan te brengen en beschermen de huid, zelfs tijdens het sporten. De producten zijn trouwens ook niet getest op dieren, wat voor mij toch belangrijk is.

Waar ga jij het liefst beautyshoppen?

In het Happy Skin Kafé (een beauty hotspot waar je terecht kan voor een drankje, een huidanalyse of een uitgebreide verzorging, nvdr.) of in mijn eigen magazijn.

Een ontspannen iemand ziet er meestal ook mooi uit: op welke manier kom jij tot rust?

Joggen met mijn hond brengt me enorm tot rust. Ik geniet er ook heel hard van om tijd door te brengen met mijn kinderen en kleinkinderen. Zo ben ik onlangs met hen naar Cirque du Soleil geweest, heerlijk.

Beautyqueen: tips en tricks van Hélène Vanhoudt van het Happy Skin Kafé - 3
Happy Skin Kafé

Wat zijn jouw favoriete go-to adresjes?

Ik ga graag uit eten in  De Pastorie in Alsemberg en bij Nombe, een heerlijke Japanner die vlak bij de deur is. Ideaal, want ik heb niet zo veel tijd. En als ik ga joggen met mijn hond doe ik dat liefst in het Hallerbos.

Wie is jouw beauty-icoon?

Mijn mama, op 82-jarige leeftijd ziet ze er nog altijd stralend uit en ze heeft nauwelijks rimpels, maar ook mijn man, een trouwe Environ-gebruiker, die men altijd veel jonger inschat. Hij krijgt vaak complimenten en ik ben dan altijd erg fier op hem.

Wat is jouw feelgoodsong?

De zachte stem van Chris Rea brengt mij tot rust. Josephine, toevallig ook mijn tweede naam, vind ik een zalig nummer.