Zo vind je de perfecte petsitter voor jouw huisdier

Geüpdatet op 21 april 2022 door Isabelle
Zo vind je de perfecte petsitter voor jouw huisdier

Petsitting zit in de lift en dat is maar goed ook: elk jaar worden er zo’n 28,000 huisdieren in de steek gelaten in België, een fenomeen dat door  een degelijk systeem van dierenopvang kan worden tegengegaan. Hoe vind je nu iemand om op je trouwe viervoeter te passen of uit te laten tijdens vakanties, lange werkdagen of een weekendje weg? Hier zijn alvast twee betrouwbare platforms om in jouw buurt de ideale persoon te vinden: 

Yoopies 

Yoopies is een Europees platform voor regionale dienstverlening en biedt sinds enkele jaren naast kinderopvang, bijscholing en huishoudhulp ook een systeem van dierenoppassers aan. Dat de vraag naar dat laatste groot is, bewijzen deze cijfers: Yoopies België registreerde dit jaar 74% meer nieuwe petsitters in vergelijking met vorig jaar. We like!

Zo vind je de perfecte petsitter voor jouw huisdier - 1

Pawshake 

Geen zin om je hond in een pension achter te laten? Via Pawshake kom je in contact met gastgezinnen die met veel plezier je blaffende vriend opnemen terwijl je op reis bent. Verder ook dagopvang, een hondenuitlaatservice, dierenoppas aan huis, en een overnachtende oppas. Leuk detail: dit Belgische platform werd in 2013 uit de grond gestampt en zorgt ondertussen al in 18 landen voor veilige dierenopvang!