Dit is het coolste kapsel voor het najaar

Gepubliceerd op 2 oktober 2018 door Laure Vandendaele
Dit is het coolste kapsel voor het najaar

De klassieke carré krijgt dit najaar een eigentijdse make-over en schopt het zo tot het coolste kapsel van het seizoen. Het goede nieuws? De 'blunt bob' is voor iedereen weggelegd.

Wat is het?

Bye bye beach waves en door de zon gebleekte zomerlokken, hello herfsthaar! Onverwachte regenbuien en windstoten drijven ons naar een praktisch maar immer cool kapsel dat ook meermaals op de catwalk te spotten viel, de blunt bob. Het coole, meer edgy vriendje van de klassieke carré. "Dit is niet de klassieke carré van tante Tanja om de hoek", zegt Kevin De Bilde van het Antwerpse kapsalon Isu. "De nieuwe eigentijdse versie maakt gebruik van een uitgesproken geometrische contourlijn in combinatie met 'onzichtbare' lagen die textuur, beweging en luchtigheid in het kapsel creëren. Het resultaat is een vrouwelijk, zacht en speels kapsel. Bovendien oogt deze look altijd fris en je kan nog steeds makkelijk een sjaal of een kledingstuk met een kraag dragen. Op lazy sundays kan je nog steeds een staartje of een dot maken."

Voor wie?

"Een bob is een dankbaar kapsel voor iedere gezichtsvorm. Deze blunt versie is iets langer en zit qua lengte ergens tussen de kaaklijn en schouders. Hoe kort of hoe lang je moet gaan, hangt af van je gezichtsvorm. Een bless, pony of middenscheiding met accentlengtes ter hoogte van de jukbeenderen zorgt voor een extra dynamiek. Laat je adviseren door je kapper en durf vragen welke accenten moeten gelegd worden om het meeste uit je kapsel te halen."

Hoe ga je te werk?

"Het is belangrijk dat een trendkapsel als dit er niet de gekunsteld mag uitzien, we willen haar met dat 'day after-gevoel'. Ik raad mijn klanten aan om aan de slag te gaan met een diffuser (een opzetstuk voor de haardroger), die geeft het effect van aan de lucht gedroogd haar maar dan met meer volume en textuur. Vrouwen die weinig volume hebben en graag wat meer slag in het haar willen, kunnen met een stijl- of krultang aan de slag gaan."

kapsel blunt bob lob producten

  1. Air3D van Remington, € 199,99
  2. All Soft Shampoo van Redken, € 24,00
  3. Shebang-a-bang dry spray wax van evo hair, € 27,00

Welke producten?

Welke producten je moet gebruiken is afhankelijk van het type haar. Zelf werk ik graag met producten met een matte finish die extra textuur aan de lokken geven. Mijn favorieten zijn Shebang-a-bang dry spray wax, Haze texture powder en Salty Dog sea salt spray van Evo.

Inspiratie

LEES OOK:

5 kapsels waarmee je het gure herfstweer kan trotseren

5 oplossingen voor een bad hair day

Deze luxueuze haartools zijn de investering waard