5 kapsels die regenweer aankunnen

Geüpdatet op 7 maart 2019 door ELLE België
5 kapsels die regenweer aankunnenBron: Pinterest

Jammer genoeg slagen een regenjas of paraplu er niet altijd in om ook je kapsel te redden... Neem daarom het heft in eigen handen: met deze vijf kapsels ben je deze herfst veilig in de regen!

1. Het regenkapje: klaar voor een comeback? 

kapsels, herfstweer, how to, rainproof
Bron: Pinterest

Voorkomen is beter dan genezen. Bescherm je lokken daarom met een hippe cover. Na de buckethead hopen we dat ook het regenkapje een comeback maakt. Jawel, dat kapje waarmee je bomma naar de markt fietst. 

1/

2. Haaraccessoires

kapsels, herfstweer, how to, rainproof
Bron: Atelier des Femmes x Vivian Hoorn

Als je wat extra fun in je kapsel wil, gebruik dan een haaraccessoire dat alles op z'n plaats houdt. Een haarband, sjaaltje, scrunchie of turban: alles kan! Experimenteer voor een extra glamoureuze touch met leuke stoffen zoals velvet, zijde of zelfs leder. 

2/

3. Fixeren die boel!

kapsels, herfstweer, how to, rainproof
Bron: Pinterest

Geen fan van accessoires? Waag je dan aan vlechtwerk en dotjes! Een beetje regen over je vlechten bezorgt je look mogelijks zelfs wat extra nonchalance. Deze techniek vergt wel enige oefening, maar op YouTube vind je tutorials te over. Bovendien is deze look ook geschikt als je een pony hebt: gewoon mee invlechten!

3/

4. Speldjes, speldjes en nog meer speldjes

kapsels, herfstweer, how to, rainproof
Bron: Pinterest

Gaat jouw haar alsnog alle kanten uit na een regenbui? Houd het dan al op voorhand in bedwang met een lading speldjes. De klassieke bobby pin of een hippere uitvoering met parels, bloemen of strikjes: voor ieder wat wils. Je kan deze look zo extreem maken als je zelf wilPerfect om ook je babyhairs op hun plaats te houden!

4/

5. De wetlook

kapsels, herfstweer, how to, rainproof
Bron: Pinterest

Is dit allemaal te ingewikkeld? Keep it natural! Deze wetlook is precies de look die je hebt wanneer je vanonder de douche stapt. We zien deze look al enkele jaren op catwalks en rode lopers, maar hij blijft hot! En je kan hem gemakkelijk zelf maken. Borstel je haren naar achteren, smeer er een goede wax of gel in, fixeer met wat haarlak en je bent ready to go!

(stagiaire Laura)