Deze luxueuze haartools zijn de investering waard

Geüpdatet op 17 augustus 2018 door Laure Vandendaele
Deze luxueuze haartools zijn de investering waard

Omdat we helaas niet twee keer per week bij de kapper kunnen langsgaan voor een wasbeurt en een brushing, steken we zelf de handen uit de mouwen. Deze haardrogers en stylingtools zijn niet goedkoop, maar bleken na uitvoerige tests op de lokken van ELLE-redactrices de investering waard.

Er zijn van die vrouwen die 's ochtends met nat haar in de trein springen en met een aanvaardbaar kapsel op kantoor arriveren. Ik benijd hen, want ik zal nooit tot die categorie behoren. Mocht ik mijn haren in het ochtendgloren aan de lucht laten drogen, tref je me om 10 uur met een driehoekige schuimcoupe aan de koffiemachine. Gelukkig verzamelde ik in de loop der jaren een collectie must have tools waarmee ik het beste van de huidige lobsituatie weet te maken. Mijn favoriete haardroger, krul- en steiltangen zijn niet goedkoop, maar zijn opgewassen tegen iedere bad hairday.

1. OM TE DROGEN: Dyson Supersonic

haardroger dyson supersonic

Een paar jaar nadat Dyson vriend en vijand verbaasde door een haardroger op de markt te brengen, is het lichte, makkelijk te bedienen toestel helemaal ingeburgerd. Heel wat kapsalons ruilden hun traditionele en vaak ook luide haardrogers in voor dit stille(re) en goed in de hand liggende exemplaar. Toch moet deze state of the art haardroger het vooral van zijn technologie hebben. Het duurde immers meer dan vier jaar om de haardroger te ontwikkelen en de ingenieurs maakten meer dan 100 prototypes. Maar wat maakt deze haardroger nu écht anders? De temperatuur. Ingebouwde intelligente warmtecontrole zorgt er immers voor dat het haar niet blootgesteld wordt aan te hete temperaturen. Een glazen parelsensor meet de temperatuur 20 keer per seconde en geeft deze informatie door aan de microprocessor die het dubbel gelaagde verwarmingselement aanstuurt. Ingewikkeld is het toestel ook niet. Klik één van de drie opzetstukken (een om te droger, een om te stylen en drogen en diffuser voor krullen) op het toestel, kies één van de drie warmtestanden en blazen maar. Dat blazen gaat trouwens verrassend snel, tot drie keer sneller dan bij andere haardrogers. En het moet gezegd, hoewel het met mijn eigen haardroger, nochtans ook een degelijk toestel, wel tot een half uur kan duren om mijn haren droog te blazen, is het vervelende klusje met de  Supersonic in minder dan een kwartier geklaard. Handig, zeker als ik ’s ochtends beslis om mijn haar nog snel te wassen.

Supersonic van Dyson, 399 euro

1/

2. OM TE DROGEN: Air3D Remington

air 3D remington haartools luxe
Brengt het ene merk 'de haardroger van de toekomst' op de markt, kan je er donder op zeggen dat anderen dezelfde weg inslaan. Ook Remington bracht met de Air3D een haardroger waarbij het zwaartepunt niet in de kop maar in het handvat ligt, en het haar snel en zonder te beschadigen droog blaast. De 3D staat trouwens niet voor driedimensionaal maar verwijst naar de 3-delige luchtstroom die in de föhn tot een krachtige luchtstroom waardoor een hoog wattage niet langer nodig is. Ionentechnologie houden het haar glad en voorkomen dat het gaat pluizen terwijl de ingebouwde glansverhogende conditioners voor extra glans zorgen.
Air3D van Remington, 199 euro. Verkrijgbaar bij bol.com, coolblue, Vanden Borre en Krëfel.

2/

3. OM STEIL TE STYLEN: Steampod van L’Oréal Professionnel

steampod l'oreal professionnel
Na het drogen is het tijd om te stylen. Wil je golvend of krullend haar steil krijgen? De Steampod met gepatenteerd gladmakend systeem klaart de klus in no time. Telkens wanneer de warme platen over de haren glijden, komt stroom vrij waardoor de haren sneller steil worden én beschermd tegen de hitte zijn. Gebruik de bijbehorende styling- en verzorgingsproducten voor optimale resultaten. Heb je lange lokken? Met deze tips blijven je lange haren in topvorm.
Steampod van L'Oréal Professionnel, vanaf 199 euro

3/

4.VOOR KRULLEN: Style Care van Philips

stylecare auto curler philips

Je droomt van zomerse beach waves maar ben allesbehalve handig met de krultang (gevaar voor brandwondes!) of de steiltang. (kan je daar wel krullen mee maken? Het antwoord is ja, je moet de techniek enkel in de vingers krijgen.) Dan is een automatische krultang misschien iets voor jou. Hoe werkt het? Schuif een lok in het toestel, druk op de knop en voel hoe de styler het haar als het ware opzuigt en even later perfect gekruld loslaat. Door de spelen met de temperatuur en tijd bepaal je zelf of je voor stevige of meer losse krullen gaat. Hoewel dit toestel vrij dummie proof is, vraagt het toch enige oefening. Online zijn er immers veel filmpjes te vinden waarin hele plukken haar vast komen te zitten in de automatische curlers. Doordat je dit toestel tijdens het krullen verticaal kan vasthouden, ligt het echter beter in de hand dat zijn concurrenten, waardoor het risico op noemenswaardige ongelukken verkleint.

Stylecare Prestige automatische krultang van Philips, 119,99 euro

4/

5. OM TE KAMMEN: borstel van Leonor Greyl

haar borstel leonor greyl

Je haar 's ochtends en 's avonds kammen zorgt er niet alleen voor dat hardnekkige knopen geen kans krijgen, het houdt het haar ook glanzend. Door de herhaalde beweging met de borstel verspreid je de natuurlijke oliën van het haar van de wortels tot de puntjes. De borstelharen stimuleren bovendien de hoofdhuid, verwijdert onzuiverheden en schilfertjes en verlucht het haar, wat voor meer volume zorgt. Deze luxueuze borstel met everzwijnharen is ideaal om de natuurlijke oliën van het haar over de lengten te verspreiden. Een aanrader voor wie (even) geen shampoo gebruikt en de vettige film van het haar wil kammen.

Borstel van Leonor Greyl, 59 euro