Zien: De beste Netflix-series wanneer je een kater hebt

Geüpdatet op 10 september 2018 door Maxine Detaellenaere
Zien: De beste Netflix-series wanneer je een kater hebt

We kennen het allemaal maar al te goed, je hebt de bloemetjes iets te gretig buitengezet en de dag erna voel je je alsof je overreden bent door een truck. De ideale remedie? Sloten Aquarius - werkt het best, we spreken uit ervaring - comfort food en een ontspannende Netflix-serie waar je een volledig seizoen van kan bingen.

Dit zijn onze 10 favorieten du moment:

1/

Don’t trust the b**** in apt 23

In deze hilarische serie trekt de naïeve en optimistische June naar New York en moet ze door omstandigheden samenleven met de opportunistische, badass party girl Chloe wat voor heel wat interessante voorvallen zorgt. Bonus voor wie stiekem een tienercrush had op Dawson uit Dawsons Creek: James Van Der Beek speelt een karikaturale - maar erg leuke - versie van zichzelf.

2/

Brooklyn 99

In Brooklyn 99 volgen we de avonturen van een - nogal apart - politiecorps in het New Yorkse Brooklyn.  De mysterieuze badass Rosa, de onhandige Charles die verliefd is op Rosa, de knappe streber Amy en de intelligente maar jongensachtige Jacob. Brooklyn 99 kan je zien combineert de droge humor van The Office met het typische detectivewerk uit politieseries zoals CSI.

3/

The Good Place

Wat als je na je dood ontdekt dat het hiernamaals effectief bestaat en dat je in de hemel bent beland, maar dat er een vergissing is gebeurd en je bent omgewisseld met een oprecht goede persoon die nu in de hel jouw eeuwige verdoemenis uitzit? Dat overkomt de - niet al te brave - Eleanor, die probeert een manier te vinden om toch in het nirvana te blijven.

4/

Fresh off the boat

Een Aziatisch gezin - de moeder wordt gespeeld door Crazy Rich Asians' Constance Wu - met drie jonge kinderen verhuist naar Atlanta om er een Western Steak House te runnen. Vader Louis is volledig weg van de American Dream en zijn naiviteit en optimisme verschillen dag en nacht met de pragmatische en no nonsense moeder Jessica.  Ze ontdekken al vlug dat hun levenstijl mentaliteit nogal botst met deze van hun buren.

 

5/

Gossip Girl

Deze serie hoeft waarschijnlijk geen introductie, maar deze dramatische serie die het glamoureuze leven volgt van überrijke tweens aan de New Yorkse Upper East Side is  voor ons ideaal kijkvoer wanneer we niet al te veel willen nadenken en vooral willen zwijmelen bij mooie mannen en jaloersmakende outfits.

6/

Orange Is The New Black

De WASPy Piper Chapman belandt in een vrouwengevangenis omdat ze drugs smokkelde voor haar lesbische minnares. Ze komt terecht in een omgeving die erg ver van haar normale leefwereld staat, met kliekjes, dreigementen en gevechten. Toch merkt ze algauw dat er heel wat vriendschap te vinden is bij haar medegedetineerden.

7/

Unbreakable Kimmy Schmidt

Kimmy Schmidt wordt bevrijd uit een kelder waar ze jarenlang werd gevangengehouden door een charismatische sekteleider - de knappe John Hamm, Don Draper uit Mad Men. Ze besluit naar New York te trekken, waar ze vrienden wordt met kleurrijke figuren zoals haar huisbazin Lilian, haar bimbo baas Jacqueline en haar flamboyante huisgenoot Titus.

8/

New Girl

Maak kennis met Friends anno 2018: de dorky Jess, haar superknappe modellenvriendin Cece, en Jess' huisgenoten de lovable douche Schmidt, de no nonsense überman Nick en de lieve maar toch ook wel behoorlijk vreemde Winston.

9/

Friends

De OG-sitcom over het leven en de relaties van zes twentysomethings in New York: de dorky Ross die jarenlang verliefd was op Rachel, zijn zus Monica, de huisgenote van Rachel en zijn vrienden Chandler, Joey en Phoebe.

Zin in een Netflix-marathon? Bekijk dan deze romantische komedies of binge nog snel deze series die binnenkort van Netflix verdwijnen.