Dit is de haarfout die bijna iedereen maakt

Geüpdatet op 27 augustus 2018 door Laure Vandendaele
Dit is de haarfout die bijna iedereen maakt

Dat ene product uit je badkamer is dringend aan vervanging toe...

Prachtige, casual golvende lokken alsof je net van bij de kapper komt, zijn dit najaar heel erg on trend. De haren van de modellen bij Roland Mouret, Ralph Lauren en Balmain leken ogenschijnlijk nonchalant rond hun schouders te hangen, maar geloof ons, backstage was er een legertje kappers actief om het er zo casj uit te laten zien.

Je hebt het begrepen, wie catwalkwaardig haar ambieert, moet de handen uit de mouwen steken. Dat betekent brushen en stylen (misschien met een van deze luxueuze haartools?) maar vooral ook goed verzorgen. Een goede shampoo is dus een must, maar een conditioner dan weer niet. Die vervangt kapper Serge Audenaert van kapsalon L'Atelier Geraud het liefst door een masker. "Een masker verzorgt de haren dieper en zorgt ervoor dat de haren nadien niet te slap of te luchtig vallen. Ik werk het liefst met de producten van Shue Uemura omdat ze heel puur zijn." Conditioner out, masker in, got it!

1/

Hoofdhuid kammen

s_heart_scalp_brush
Japanse scalp brush van S-Heart-S
Daarnaast kamt Audenaert de natte haren wanneer de shampoo of verzorging inwerkt. Hiervoor zweert hij bij de Japanse borstel van S-Heart-S, die in ons land enkel bij Atelier Geraud te verkrijgen zijn. "Door het haar tijdens de inwerktijd te kammen, dringen die producten dieper in de haren, is het na het spoelen makkelijker te ontwarren en gaat het meer glanzen", zegt de kapper. Daarnaast is het natuurlijk ook erg aangenaam wanneer iemand met zachte hand je haren kamt, zo kunnen we na afloop van de perfecte knipbeurt getuigen.