7 redenen waarom je slow dating moet proberen

Gepubliceerd op 27 augustus 2018 door Laure Vandendaele
7 redenen waarom je slow dating moet proberen

De zoektocht om je ware liefde via een dating app te vinden lijkt steeds lastiger te worden. Er gaan urenlange swipe sessies aan vooraf, je hebt het gevoel met duizenden anderen te worden vergeleken en wordt vaak teleurgesteld. Naast dat het erg veel tijd kost, is het bovendien ook niet erg goed voor je zelfvertrouwen. Tegelijkertijd wordt slow daten steeds populairder. Maar wat is het precies en waarom kiezen steeds meer mensen voor deze vorm van daten?

Bij slow-daten draait het om zorgvuldig voorgestelde matches en kwaliteit boven kwantiteit. De kwalitatieve dating app Once is de populairste slow dating app waarbij gebruikers één match per dag, op basis van hun voorkeuren, voorgesteld krijgen. Een verademing voor velen. Clémentine Lalande, co-CEO van de slow dating app Once geeft tekst en uitleg bij deze trend.

1. Het is beter voor je zelfvertrouwen

Daten kan funest zijn voor je zelfvertrouwen. Je geeft jezelf bloot: je foto’s, je persoonlijkheid, in gesprekken en in feite vraag je erom om leuk gevonden te worden. Veel dating apps matchen gebruikers die allebei “ja” hebben gewsiped maar hierdoor kun je je wel tot 50 keer per dag afgewezen voelen. Bij slow daten word je niet te snel beoordeeld – de andere persoon neemt de tijd om jou als match te overwegen in plaats van jou te vergelijken met alle andere profielen waar hij/zij net doorheen is gegaan.

1/

2. Het kan je tijd besparen

Veel mensen staan in het begin sceptisch tegenover het feit dat ze niet met een ongelimiteerd aantal personen online kunnen matchen. Het vele swipen kan echter erg tijdrovend zijn. Als je jouw match niet leuk vindt dan kom je morgen gewoon weer terug – het vinden van een leuke man of vrouw zou nooit uren van je tijd in beslag moeten nemen.

2/

3. Betere matches dankzij algoritme

Er worden alleen profielen voorgesteld die speciaal voor jou zijn uitgezocht op basis van jouw voorkeuren en feedback. Het slimme algoritme van de app kan jouw type goed bepalen. Misschien kent de app jou zelfs wel beter dan jijzelf!

3/

4. Leukere gesprekken

Het probleem met veel dating apps is dat jouw match waarschijnlijk ook met veel anderen tegelijkertijd in gesprek is. Hierdoor voel jij de druk om op te vallen en we hebben allemaal wel eens de verhalen gehoord van de “copy + paste” openingszinnen – dit zorgt er niet bepaald voor dat je je speciaal voelt! Dankzij slow dating heb je een gesprek met een handjevol matches in plaats van honderden tegelijkertijd.

4/

5. Je hebt meer succes

Wanneer je met minder personen praat is de kans dat je écht persoonlijk contact met iemand maakt veel groter. Dit zorgt ervoor dat dates succesvoller zijn omdat je meer gelijkgestemde personen ontmoet met wie je echt een band opbouwt.

5/

6. Het stimuleert je om mensen te overwegen die normaal gesproken niet jouw “type” zijn

Wanneer je maar één match per dag ontvangt en je geconfronteerd wordt met iemand die normaal gesproken niet jouw type is, zal dit je intrigeren – “Waarom wordt hij/zij aan mij voorgesteld?” Normaal gesproken zou je misschien een snelle blik op de foto werpen maar nu neem je toch de tijd om het profiel te bekijken.

6/

7. Het zal je mening over online daten veranderen

online app dating slow dating

Online daten heeft een slechte naam gekregen omdat er wordt gezegd dat het niet voor een “echte” connectie zorgt. Slow daten zal je mening over dating apps doen veranderen. Once bewijst dat het krijgen van een lange termijn relatie wel mogelijk is via online dating. True “online love” still exists!

bron: getonce.com