Binge-gevaar! Ozark is terug met een tweede seizoen

Geüpdatet op 27 augustus 2018 door Claire
Binge-gevaar! Ozark is terug met een tweede seizoenOzark

Van de grauwe straten van Chicago naar de - soms al even grauwe - oevers van Lake Ozark: in seizoen 1 zagen we Marty Byrde zijn gezin in twee minivans proppen en richting Missouri vluchten om iedereen in leven te houden. Benieuwd of hem dat in seizoen twee van Ozark ook nog lukt.

Toen Ozark vorig jaar zonder veel tamtam op de Netflixer werd losgelaten, bleek de serie met Jason Bateman (Michael Bluth in Arrested Development) een onverwacht en verfrissend pareltje. Als Marty Byrde speelt hij een financieel adviseur uit Chicago, die plots richting Ozarks vlucht met zijn overspelige vrouw (Laura Linney) en tegenstribbelende kinderen als zijn zakenpartner de drugsbaron waarvoor ze werken blijkt te hebben opgelicht. Die staat natuurlijk te popelen om Byrde in natura te laten betalen voor de misgelopen miljoenen, tenzij hij een gigantische witwasoperatie tot een goed einde brengt aan de oevers van Lake of the Ozarks in Missouri, waar het vastgoed nog goedkoop is en heel wat verlieslatende restaurants en bars zitten te wachten op een vlotte moneyman uit Chicago. Al maken de lokale crimelord Jacob Snell en de gestoorde FBI-agent Roy Petty, die hem vanuit Chicago is gevolgd, hem het niet gemakkelijk.

De originele verhaallijn en heerlijke sfeerschepping zorgen voor een fijne tiendelige reeks die wij als een bezetene gebinged hebben. Onze kom popcorn staat dan ook klaar voor seizoen twee, dat met tien nagelnieuwe afleveringen het einde van de zomervakantie net iets minder zuur maakt.

Het tweede seizoen van Ozark streamt vanaf 31 augustus op Netflix.