Disenchanted: dit moet je weten over de nieuwe Simpsons

Geüpdatet op 23 juli 2018 door Isabelle
Disenchanted: dit moet je weten over de nieuwe Simpsons

The Simpsons krijgen een sprookjesachtig zusje: na het ter ziele gegane Futurama komt bedenker Matt Groening met een nieuw concept op de proppen. Maak kennis met Disenchanted!

Niets dat ooit het monstersucces van The Simpsons, de langst lopende TV-serie aller tijden, kan evenaren, maar toch heeft geestelijke vader Matt Groening af en toe nood aan een creatieve zijsprong. Dat is bij deze Disenchanted geworden, een 10-delige adult animated komedie-fantasie serie die vanaf 17 augustus te zien zal zijn op Netflix.

Waarover gaat het? De reeks volgt de perikelen van drie onwaarschijnlijke vrienden - een prinses, een elf en een demon - in het afbrokkelende Middeleeuwse koninkrijk Dreamland. Onderweg komt het excentrieke trio ogers, sprites, harpies, imps, trollen, walrussen en verschillende menselijke dwazen tegen. Er worden ook peperkoeken huisjes opgeblazen, cursussen beenhouwerij gevolgd en er is ook een prins die sneuvelt. Over de hoofdrollen:

Bean

Princess Tiabieanie “Bean” is een 19-jarige alcoholverslaafde prinses, de dochter van King Zøg. Haar moeder, Queen Dagmar, overleed toen Bean nog klein was. Bean groeit op in een afbrokkelend, patriarchaal koninkrijk met de wetenschap dat ze er nooit zal mogen regeren, terwijl haar half-broer Derek lang niet zo bekwaam is als zij. Ze verlangt ernaar de wereld buiten het kasteel te ervaren en haar plek te vinden.

Elfo

Elfo is een 19-jarige elf uit de beschutte, verborgen wereld van Elfwood. Ondanks dat Elfo enthousiast en optimistisch is met een extreem grote hoeveelheid kennis over snoep, voelde hij zich altijd al een beetje anders dan de andere elfen. Zo vertrok hij uit Elfwood op zoek naar het avontuur dat hij miste.

Luci

Luci is Bean’s persoonlijke demon. Ze krijgt Luci als een mysterieus geschenk afkomstig van een mysterieuze bron om mysterieuze redenen. Luci is een relatief jonge demon (maar zou ook duizenden jaren oud kunnen zijn) en zijn aanstelling voor Bean is zijn eerste.