Kijktip: deze twee nieuwe series helpen je de zomer door

Gepubliceerd op 3 augustus 2018 door Claire
Kijktip: deze twee nieuwe series helpen je de zomer door

Of je nu wil schuilen voor de hittegolf of voor die regenachtige dagen die er vast nog zitten aan te komen: deze twee nieuwe series van Netflix en HBO zorgen er alvast voor dat je je deze zomer niet verveelt. 

Disenchantment

 

Matt Groening, die naam zegt je vast wel iets. Of je moet al tientallen jaren onder een steen hebben geleefd en geen enkele aflevering van The Simpsons gezien hebben. Vijf jaar nadat de laatste aflevering van Futurama te zien was, die andere show van Groening, laat hij Netflixgewijs tien afleveringen van zijn nieuwste creatie los op de wereld, met nog tien in de pijplijn. Disenchantment draait rond Bean, een prinses met een alcoholprobleem, Elfo, haar vriend, en ene Luci, die ze omschrijft als haar “persoonlijke demoon”. Het gezelschap leeft in het middeleeuwse koninkrijk Dreamland dat in Groenings typische tekenstijl tot leven wordt gebracht. En naar goede gewoonte heeft hij er niet bepaald een zeemzoeterig elfensprookje van gemaakt.

 

 

Vanaf 17 augustus op Netflix.

 

1/

Succession

 

 

Logan Roy, een selfmade man die zich opwerkte als arme Schotse immigrant, leidt vanuit New York met ijzeren hand een van de grootste mediaconglomeraten ter wereld. Nu hij tachtig wordt, is hij van plan om zijn plaats aan het hoofd van de bedrijfstafel af te staan aan zoon Kendall, die vol ongeduld aan de zijlijn staat te trappelen. Tot Logan op zijn 80e verjaardagsfeestje plots beslist om tòch nog een paar jaartjes aan te blijven als CEO, en Kendall en zijn andere drie kinderen – met een heerlijke Kieran Culkin als jongste zoon Roman - ook nog eens vraagt om zijn huidige vrouw Marcia medezeggenschap te geven over het familiefortuin. Never mix business with pleasure, luidt het befaamde gezegde, maar dat zaken en familie ook niet altijd de meest succesvolle combo is, leek de Roy-clan tot nu toe nog niet echt door te hebben.

Succession is nu te zien op Telenet Play More.