Kijktips: ga op reis vanuit je luie zetel

Gepubliceerd op 30 juli 2018 door Claire
Kijktips: ga op reis vanuit je luie zetel

Geen tijd voor een leuk tripje deze zomer? Of iets te enthousiast gaan bikinishoppen zodat er geen budget meer over is om effectief naar een tropisch strand te trekken? Deze films en serie nemen je alvast mee op reis, en dat voor een prikje. Je hoeft er zelfs je bikinilijn niet voor te waxen! Al beloven we niet dat het een droomreisje wordt... 

Babylon Berlin

babylon berlin weimar serie

 

Trek naar het Berlijn van de Weimar Republiek en volg de jonge politie-inspecteur Gereon Rath terwijl hij een mysterie rond een seksfilmpje probeert te ontrafelen. Verder is er ook iets met een geheimzinnige trein die vanuit Rusland zal aankomen en laaien de spanningen hoog op tussen de communisten, de ordediensten én de monarchisten, die van Duitsland weer een koninkrijk willen maken. De reeks is prachtig in beeld gebracht – het is de duurste niet-engelstalige reeks ooit - en combineert een spannend verhaal met historische feiten en een vleugje seks, vooral in de vorm van Charlotte Ritter, een selfmade meisje dat 's nachts de koningin van het nachtleven is maar overdag vooral droomt van een carrière als inspecteur. Oh, en Bryan Ferry maakt ook even zijn opwachting!

 

babylon berlin serie berlijn

 

Seizoen 1 en 2 kan je bekijken op Telenet Play More

 

1/

Adrift

 

shailene woodley adrift movie film

 

Trek je leukste bikini aan en neem een grote fles kokoswater mee naar de bioscoop, want deze film neemt je mee naar het warme Tahiti van 1983, waar de 23-jarige Tami (Shailene Woodley) woont. Daar ontmoet ze de bekoorlijke Richard (Sam Claflin), die net als zij houdt van avontuur en reizen en regelmatig in zijn eentje de zee trotseert in zijn zeilboot. Als een vriend hem vraagt om zijn luxe zeilboot naar California te brengen, en daarvoor 10000$ veil heeft, twijfelt het koppeltje dan ook geen seconde. Maar wat een romantische zeereis moet worden, draait al snel uit op een hachelijk avontuur als ze in het oog van een gigantische storm terechtkomen, en Richard gewond wordt. Gelukkig weet Tami van wanten – en van zeilen – en probeert ze de boot én haar geliefde weer aan wal te krijgen.

 

Nu in de bioscoop

 

2/

 

On Chesil Beach

 

on chesil beach soarse ronan

 

Niet zo gesteld op warme temperaturen? Of op uitzinnig huwelijksgeluk? Dan hebben we de perfecte bestemming voor jou, want in On Chesil Beach – gebaseerd op de gelijknamige roman van Ian McEwan – mag je niet alleen bescheiden Britse temperaturen verwachten, het koppel waar de film rond draait is al even koeltjes als de zeebries tijdens de avondwandeling. Florence (Saoirse Ronan) en Edward zijn als pas getrouwd koppeltje op huwelijksreis aan de Britse kust. Het zijn de vroege sixties, en jonge tortelduifjes durfden toen nog wel eens wachten met seksuele avontuurtjes tot het ja-woord gevallen was. Maar wat als je dan eigenlijk nòg geen zin hebt om met je kersverse man of vrouw in bed te duiken? En eigenlijk ook niet goed weet hoe dat moet? Always try before you buy, zo denken wij erover.

 

 

Vanaf 15 augustus in de bioscoop

 

3/

Figlia Mia

 

figlia mia film sardinië zomer moeder dochter

 

Het is zomer op Sardinië en Vittoria, een klein, fijn roodharig meisje, wordt bijna tien. Ze woont bij haar ouders, en heeft een echte Bella Donna als moeder: Tina ziet eruit als een typische stijlvolle italiaanse mama, met een weelderige haardos en een zachte, olijfkleurige huid. Dat Vittoria niet op haar lijkt, daar heeft ze tot nu toe nog niet bij stilgestaan, tot Angelica plots opduikt, een chaotische, niet echt stabiele dame met een voorliefde voor spandex en rare palmboomkapsels, die het geld dat ze niet heeft 's nachts opdrinkt terwijl ze in het lokale café op zoek is naar liefde. Angelica lijkt wél op Vittoria, en als Tina samen met het meisje de vervallen boerderij van Angelica bezoekt, raakt de tienjarige gefascineerd door de onverschrokken, spannende Angelica. Ze trekt steeds vaker stiekem op haar eentje naar daar, en begint zich vragen te stellen over wie nu precies haar moeder is. Met een onvermijdelijke portie Italiaans drama als gevolg.

 

 

Vanaf 15 augustus in de bioscoop