Zo blijft je haar glanzend en zacht tijdens de zomer

Gepubliceerd op 2 juli 2019 door Marie-Noëlle Vekemens en Laure Vandendaele
Zo blijft je haar glanzend en zacht tijdens de zomer

Hairgoals voor de zomer? Gezonde, glanzende lokken om op het strand als een zeemeermin - we kijken naar jou Ariel - in slow motion heen en weer te schudden. Leuk in theorie maar in de praktijk krijgen je beach waves het tijdens de zomer extra hard te verduren. Zon, wind, zout en chloor zijn nefast voor de gezondheid van je vakantiehaar. Met deze tips blijven je haren in topvorm, de hele zomer lang.

Geen kopzorgen dankzij de tips van Peter Vanhamel, brand specialist bij Kevin Murphy.

Wat is de grootste 'haarfout' die je in de zon kan maken?

"De grootste fout is om thuis geen goede shampoo en verzorging te gebruiken waardoor veel mensen al met minder gevoed haar naar de zon trekken. Daarnaast is het belangrijk om op vakantie producten met een uv-A en uv-B filter te gebruiken."

Wat als je haarkleuring verkleurt door chloor en/of zeezout?
"Zeezout is een uitdrogend, bijtend product dat ervoor zorgt dat je haar droog aanvoelt en je kleuring afwast. Denk daar is aan als je uit de zee komt en je haar niet afspoelt en opnieuw in de zon gaat liggen. Je lokken krijgen dan misschien wel die 'dry-beachy' feel maar die mooie look kan nefast zijn voor de zachtheid en gezondheid van je haar. Chloor is al even slecht voor je haar, het verwijdert de natuurlijke oliën waardoor het haar poreus en breekbaar wordt."
Tip voor na het zwemmen: Was je haren met de MAXI.WASH, onze 'detox shampoo'. De formule met fruitzuren zorgt voor een zachte maar diepgaande reiniging zonder de natuurlijke oliën te verwijderen. De shampoo is ontworpen om de haren te detoxen en verwijdert de opeenhoping van ongewenste producten en chemicaliën.
Maxi.Wash, Kevin Murphy, € 25,50
Wat zijn jouw ultieme tips om door de zomer zomer beschadigd haar te herstellen, zonder de schaar erin te zetten.
"Het ultieme wapen voor beschadigd haar na de zomerperiode zijn de producten uit het Repair Regimen-gamma. De REPAIR.ME WASH en de REPAIR.ME RINSE brengen overbelast haar weer tot leven en
vernieuwt gerafelde lokken met krachtige eiwitten en aminozuren. Het helpt het haar van de wortel tot de punt te versterken en beperkt de opgelopen schade."
Must have product(en) voor wie op vakantie naar de zon vertrekt?
"Young.Again Oil, Staying.Alive, geeft een frisse 'mist' en bevat ook zonnebescherming."

 

Deze tips voor zomerproof haar deelt Jean-Philippe, kapper en oprichter van Premier Studio met zijn klanten, en met jou!

  • Tijdens blootstelling aan de zon
  • Als je lange haren hebt, is het aan te raden om je haren samen te binden in een laag dotje of lage paardenstaart en nadien pas een beschermende verzorging op het haar aan te brengen. Op die manier voorkom je dat je te veel product gebruikt en het haar verzwaart maar blijft het beschermd tegen de zon.
  • Bescherm je haren zoals je je huid zou beschermen. Breng een verzorgend product na iedere twee uur én na iedere duik in de zee of het zwembad opnieuw aan.
  • Goed om te weten: beschermende producten werken beter in op nat haar.
  • Heb je kort haar? Kam je haren naar achter met een gel. Hierdoor raakt je haar minder snel in de war, voorkom je knopen en een pluizige textuur.
  • Na blootstelling aan de zon
  • Was het haar grondig om zout, chloor en restjes product te verwijderen. Breng meteen een herstellende en hydraterende verzorging aan die je de hele dag laat intrekken. Spoel 's ochtends uit.
  • Vergeet ook niet na je vakantie je haren extra te blijven verzorgen.

Shopping

 

LEES OOK

Dit zijn de beste verzorgingsproducten voor blond haar

Bronzing is de haartrend voor deze zomer

Zo vaak moet jij naar de kapper