Bronzing is de haartrend van deze zomer

Gepubliceerd op 18 juni 2018 door Malvine Sevrin en Maxine Detaellenaere
Bronzing is de haartrend van deze zomer

Vergeet ombre haar en andere tie & dye-technieken (zo 2010...) want bronzing is de nieuwe kleuringtechniek om deze zomer uit te proberen. Heb je je twijfels? We leggen je deze trend haarfijn uit.

Er bestaan twee soorten mensen tijdens de zomer: degenen die twee maanden lang op het strand kunnen doorbrengen en degenen die alles uit hun trukendoos moeten halen voor een "net terug uit vakantie"-look. Behoor je - net als ons - tot de tweede categorie, dan is bronzing perfect voor jou.

https://instagram.com/p/BeIYTOIndYj/?utm_source=ig_embed

Bronzing: wat is het precies?

Deze nieuwe kleuringtechniek maakt je haar net iets lichter en creëert zo een erg natuurlijk resultaat. Zo kan je zonder blikken of blozen doen alsof je goudglanzende lokken een vakantiesouvenir van twee weken Ibiza zijn, ook al zijn ze het resultaat van vaardige kappershanden.

In praktijk: de kapper ontkleurt enkele lokken rond je gezicht en op de lengtes en geeft je een tint die net iets lichter is dan je originele kleur. Hij/zij werkt enkel met warme schakeringen om al te opvallende kleurverschillen te vermijden. Het doel is namelijk om een natuurlijk en subtiel effect te creëren.

Bronzing OG is socialite Olivia Palermo, die er sinds jaar en dag prachtig uitziet met haar stralende kapsel.

https://instagram.com/p/BDyghNyoXqx/?taken-by=oliviapalermo

Wat maakt bronzing nu zo cool?

  • Deze kleuringtechniek vraagt zeer weinig onderhoud aangezien het je haarwortels intact houdt. Je hoeft dus niet iedere maand naar de kapper.
  • Het licht je gezicht op: de kleine, lichtere mèches rond je gezicht geven je op een subtiele manier een zonnige uitstraling.
  • Noch de lengte van je lokken, de kleur of de dikte doen ertoe want bronzing staat iedereen.

Inspiratie voor bij de kapper vind je hier:

Bron: pinterest.com

Pssst... lees ook Dit is de festivalhaartrend voor deze zomer en De beste verzorgingsproducten voor blond haar.