WEEKENDTIP: Tiki bar in Antwerpen

Gepubliceerd op 28 februari 2014 door Laure Vandendaele
WEEKENDTIP: Tiki bar in Antwerpen

binnen

Morgen opent de allereerste Belgische Tiki bar de deuren in Antwerpen. Want wie zegt dat het hoogzomer moet zijn om van een met bloemen versierde cocktail te sippen?

De Tiki cultuur met zijn exotische, met bloemen versierde cocktails, maakt een comeback. Na wereldsteden als New York en Londen krijgt ook Antwerpen een eigen exotische hotspot bij.  Op zaterdag 1 maart opent de de Appleton Tiki bar tijdelijk de deuren op het hippe Antwerpse Zuid. Twee maanden lang kan je er in een gezellig interieur genieten van cocktails op basis van rum.

De Tiki cultuur ontstond in het Hollywood van de jaren dertig toen de Verenigde Staten na de drooglegging werden overspoeld door verschillend rumsoorten uit de Caraïben. Cocktaillover Ernest Grant opende in 1934 de alleerste tiki bar waar hij in een exotisch kader originele en fruitige cocktails serveerde. In het tiki-tijdperk werd ook de wereldberoemde Mai Tai cocktail geboren.

Naast klassiekers als de  Mai Tai kan je je in de Tiki bar tegoed doen aan cokctails met klinkende namen zoals de 'Nuclear Daiquiri', 'Small Lebowski', El Presidente Especial, Blue Hawaïan of de Pearl Diver.

Wie al dat lekkers zelf wil proeven kan vanaf zaterdag 1 maart terecht in de Appleton Tiki bar in Antwerpen. Cheers!

Appleton Tiki Bar
Gillisplaats 3 - 2000 Antwerpen
Van 1 maart tot 30 april
Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 18u tot 2u

sfeer buitenkant binnen backbar