Filmtip: van jeugdliefde naar kindermisbruik in The Tale

Geüpdatet op 4 juni 2018 door Claire
Filmtip: van jeugdliefde naar kindermisbruik in The Tale

"Mijn eerste vriendje", zo omschrijft Jennifer Fox in The Tale haar eerste seksuele ervaringen met de charmante Bill. Dat hij wat ouder was, en zij amper dertien, was maar een detail, en ze koestert meer dan twintig jaar later nog altijd warme herinneringen aan die periode. Tot ze haar eigen verleden plots door andere ogen - en een veel minder rooskleurige bril - ziet, en die romance toch niet zo onschuldig blijkt.

 

laura dern elizabeth debicki movie hbo

 

Kan je als prille tiener misbruikt zijn zonder dat je het doorhad? In het autobiografische The Tale graaft regisseur Jennifer Fox, gespeeld door Laura Dern, in haar eigen geheugen nadat haar moeder een opstel ontdekt dat Fox schreef toen ze dertien was over haar eerste amoureuze avonturen. Tijdens een nogal vreemd paardenkamp logeerde Jenny toen op de boerderij van ene Mrs. G (Elizabeth Debicki), een ranke Britse die haar paardenlessen combineerde met looptrainingen geleid door coach Bill, een thirtysomething atleet met een ongezonde interesse in jonge dames.

 

laura dern the tale hbo film movie

 

Bill zou Jenny's eerste vriendje worden, maar hoewel ze die relatie zonder zorgen eerst nog omschrijft als 'jaa, hij was een beetje ouder, maar dat was niet belangrijk', blijkt na enkele trips down memory lane dat ze misschien toch niet zo blij was met die verhouding. “Ik kan me niet herinneren dat ik ja heb gezegd”, beseft ze pas jaren later, als ze in een fotoalbum een portret van zichzelf ziet op haar dertiende, en dan pas doorheeft hoè jong en klein ze toen nog was...

 

Vanaf 10 juni te zien op Telenet Play More.