5 regels voor Tinder

Gepubliceerd op 27 februari 2014 door Christin Ho
5 regels voor Tinder

[caption id="attachment_23121" align="aligncenter" width="445"]tinder Foto: Gossip Girl[/caption]

Goed- of afkeuren, chatten of een blauwtje lopen, daten of negeren. Tinder is tegenwoordig de virtuele hotspot om op een eenvoudige manier te ontdekken wie er in jouw buurt leuk gezelschap lijkt. Meld je aan met jouw Facebookprofiel en met één schuifbeweging like of dislike je andere tinderaars. Maar hou volgende tips in je achterhoofd.

Regel 1: Verspil geen tijd
Wanneer je een match hebt, kan je met die persoon in kwestie chatten. Stelt hij/zij rare vragen? Ga er niet op in, negeer de berichten, blokkeer die persoon wanneer hij/zij je blijft lastigvallen. Trek het je niet aan, neem screenshots van het gesprek en breng hem/haar in verlegenheid door de bizarre berichten te laten zien aan je vrienden.

Regel 2: Heb geen vooroordelen
Hoewel Tinder een dating app is, is het niet zoals een gewone datingsite. Alleen als je lid bent van Facebook, kan je een profiel aanmaken op Tinder en kom je direct te weten of jullie gemeenschappelijke vrienden hebben en dezelfde interesses delen. Eigenlijk is het niet veel anders dan op iemand afstappen in een café, je weet wel op voorhand wat zijn/haar interesses zijn.

Regel 3: Go with the flow
Verwacht niet te veel en het blijft op de eerste plaats een oppervlakkige vleeskeuring, omdat je alleen de profielfoto's te zien krijgt van anderen. Heb geen schrik voor gesprekken, het is geen echte tête-à-tête. Whatever happens on Tinder, stays on Tinder!

Regel 4: Wees eerlijk
Wil je een pleziertje bij een biertje? Of een relatie? Iedereen heeft andere behoeften. Wees eerlijk, zeg duidelijk wat je wil en voorkom rare situaties.

Regel 5: Vraag feedback aan vrienden
Wanneer jullie klaar zijn voor een date kan je op voorhand advies vragen aan gemeenschappelijke vrienden of kennissen. Een avondje tinderen met een BFF kan ook leuke resultaten opleveren.