Filmtip: Jamie Bell vindt de liefde in Film stars don’t die in Liverpool

Geüpdatet op 9 mei 2018 door Claire
Filmtip: Jamie Bell vindt de liefde in Film stars don’t die in Liverpool

Peter Turner ( Jamie Bell) wordt verliefd op een oudere dame in Film stars don't die in Liverpool. Niets waar we vandaag nog van opkijken, maar in de jaren zeventig lag dat nog anders. Zéker als die oudere dame een grote ster uit Amerika blijkt te zijn.

Als de 27-jarige Peter Turner in het Liverpool van 1979 de Amerikaans 56-jarige Gloria Grahame ontmoet, heeft hij er geen idee van dat hij begint te daten met een echte Hollywood filmster van weleer met een oscar op de schouw. Gloria Grahame was namelijk een zwoele verleidster, die samen met Humphrey Bogart acteerde, de avances van Howard Hughes afsloeg en die ook écht in 1952 een Oscar ontving voor The Bad and the beautiful, want deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Grahame en haar romance met de veel jongere Turner uit Liverpool.

 

film stars dont die in liverpool jamie bell annette bening

 

Met Jamie Bell als Turner snappen we volledig waarom Grahame - gespeeld door Annette Bening - valt voor de charmes van zo'n jonge snaak, al zou de echte Gloria een gezonde appetijt gehad hebben voor jongere geliefdes: na haar scheiding van regisseur Nicholas Ray, trouwde ze met zijn zoon Anthony, met wie ze naar verluidt al in bed was gedoken toen die amper dertien was. Wat een snoeper, die Gloria.

 

 

Vanaf 16 mei in de bioscoop.