Festival Highlights: Dit was het eerste weekend van Coachella

Geüpdatet op 15 november 2019 door Maxine Detaellenaere
Festival Highlights: Dit was het eerste weekend van Coachella

Het eerste weekend van Coachella - a.k.a. Beychella na Beyonce's fenomenale optreden - was er eentje for the books. Wij zetten alle hoogtepunten op een rijtje.

Queen B. moest vorig jaar haar Coachella-concert aflasten wegens haar zwangerschap van tweeling Rumi en Sir, maar de zangeres maakte dit meer dan goed met een ronduit spectaculair optreden. De zangeres bedankte ook het publiek uitgebreid om de eerste Afro-Amerikaanse headliner te mogen zijn - een historisch moment - en bracht daarom ode aan Nina Simone en Malcolm X.

Gekleed in custom Balmain zong ze een ijzersterke set met heel wat ouder werk zoals Crazy in love, Déja Vu mét hubby Jay-Z, Baby Boy en All the Single Ladies, maar ook recente songs uit haar album Lemonade, waaronder Sorry en Don't Hurt Yourself,  passeerden de revue. Het werd een echte familieaangelegenheid toen ook zus Solange haar opwachting maakte en ze samen de sterren van de hemel dansten op het nummer Get Me Bodied.

https://instagram.com/p/BhmwUQuFUYp/?taken-by=saintrecords

Tijdens de twee uur durende set was zelfs plaats voor een langverwachte - en helaas tijdelijke - mini-reünie met Destiny's Child-collega's Kelly Rowland en Michelle Williams.

Naar jaarlijkse gewoonte was het ook op mode - en beautyvlak een feest. Zo debuteerde Kylie Jenner een opvallende nieuwe look: De reality tv-ster verscheen op het festival met knalroze lokken.

View this post on Instagram

I’m not a regular mom I’m a cool mom

A post shared by Kylie ✨ (@kyliejenner) on

Justin Bieber liet zich dan weer van zijn beste kant zien en redde een vrouw van een agressieve man. Op een feestje zaterdag zag de popzanger hoe een man zwaar te keer ging tegen een vrouw en zelfs probeerde te wurgen. The Biebs probeerde de man nog verbaal te stoppen, maar toen dat niet lukte, sloeg hij de man recht in het gezicht, waardoor de vrouw kon vluchten.

View this post on Instagram

Just a couple of stratty boys

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

The Weeknd had het dan weer emotioneel moeilijk toen hij tijdens zijn optreden het lied Call Out My Name bracht, dat zijn breuk met Selena Gomez verhaalt. Hij bezingt hoe hij voor haar 'slechts een pitstop was, voor ze wist wat ze wou' en zelfs een 'stuk uit zichzelf wou snijden voor haar', verwijzend naar haar niertransplantatie vorig jaar. Het was de eerste keer dat de zanger het lied live zong en daar had hij het bij momenten bijzonder moeilijk mee.

https://instagram.com/p/BhjDcXwgUZP/?utm_source=ig_embed

Van exen gesproken, Leonardo DiCaprio maakte dan weer zijn opwachting met nieuwe vlam Camila Morrone, een twintigjarig Argentijns model, op het feestje van ex Rihanna. De twee hadden een korte fling in 2015 maar blijken nu vriendschappelijk met elkaar om te gaan.

Ook onze landgenoten amuseerden zich te pletter op het eerste weekend van deze muzikale modehoogmis. Zo liet Olga Leyers haar ouders via Instagram weten dat ze in goede handen was, met hiphoplegende Snoop Dog aan haar zijde. Of ze haar ouders daarmee kon geruststellen, daar hebben we wel onze twijfels bij...

Iedereen die hot & happening is, maakte hun opwachting op de Revolve party die dit jaar omgedoopt werd tot een mini-festival. Optredens van onder meer Chance The Rapper en Snoop Dogg en een buslading aan bloedmooie modellen en it girls maakten het event een hoogtepunt van het eerste Coachella-weekend.

Dat er zwaar gefeest werd, daar kan Victoria's Secret-engel Taylor Hill over meespreken. De it girl had duidelijk de tijd van haar leven tijdens de afterparty Neon Carnival en zette de bloemetjes zwaar buiten. Vermomd met een roze bandana dacht ze incognito te kunnen blijven, maar enkele opmerkzame paparazzi wisten haar toch te vinden.

 

Ook tijdens de Levi's Brunch op zaterdag struikelde je over de sterren zoals Bella Hadid, Hailey Baldwin, Joan Smalls, Romee Strijd en Brooklyn Beckham, die er allemaal hun Levi'tjes lieten customizen.