5 tips and tricks die je ecologische voetafdruk verkleinen

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
5 tips and tricks die je ecologische voetafdruk verkleinen

Dat we allemaal een extraatje moeten doen voor het milieu, dat weten we. Gelukkig kan het al shoppend, met de ene hippe ecologische goodie na de andere. ELLE bewijst het met deze 5 milieubewuste tips and tricks:

Ban pet-flessen uit het huis

fill&enjoy Style Waterfilterkan van BRITA - € 32,95

Gedaan met liters flessenwater uit de supermarkt zeulen en onze planeet verder te vervuilen met overbodig plastiek. Haal de BRITA fill&enjoy Style Waterfilterkan in huis en drink elke dag gefilterd en smaakvol water. Het nieuwe Maxtra+ filterpatroon bevat ionenwisselaars en koolstof van natuurlijke kokosnootschalen en filtert kalk en chloor uit je water, zonder mineralen te verliezen. Resultaat : het water smaakt beter, is duurzaam en beschermt je apparaten tegen verkalking. Het nieuwe, minimalistische design oogt mooi, past onder andere in de deur van je koelkast en geeft met een LED-licht perfect aan wanneer het filter aan vervanging toe is.

1/

Shop ecologisch en in stijl met cochet

Yep, je bobonne is duurzamer en hipper dan jij. Zij shopt al jaren met haar crochet shopping bag, en laat plastic tassen links liggen. Gelukkig bieden steeds minder winkels de vervuilende plastic tassen aan, en is de gehaakte tas aan een steile opmars bezig aan de kassa. Je kan een kleurig exemplaar kopen, of, helemaal on trend met de heersende zelfmaakmode, er zelf eentje haken.

2/

Potje koken? Ja, maar dan wel veggie

De vleesindustrie vergt enorm veel van het milieu en is extreem vervuilend. Daarom roepen wij driewerf hoera voor veggie. En hebben we uiteraard de perfecte receptentip klaar. David en Luise van foodblog Green Kitchen Stories zijn immens populair omwille van hun heerlijke vegetarische gerechten en verleidelijke bijhorende foto’s. Als David en Luise op wereldreis vertrekken met zeven maanden oude dochter Elsa, ontdekken ze een hele nieuwe wereld vol smaken en ingrediënten. Het resultaat zijn tal van nieuwe recepten, die ze bundelen in het prachtig vormgegeven The Green Kitchen Travels.

3/

Het betere smeerwerk met ecologische crèmes

Vriendinnen Anke en Isabel zwaaiden de advocatuur gedag om samen een eigen ecologische huidverzorgingslijn te beginnen. Anke haalde inspiratie uit haar reis naar de Himalaya en de ontdekking van de vele bergplanten met ongeëvenaarde extracten en oliën. Cîme zag al snel het levenslicht. Resultaat? Doeltreffende producten, die 100% plantaardig zijn, zonder toxische of synthetische bestanddelen. Oh, en de planten worden geteeld in samenwerking met lokale boeren. Eerlijke en transparante producten, in verpakkingen die je badkamer doen rocken.

4/

Je kleerkast gaat vegan

Voor schoenen met een propere voet- en schoenafdruk, kan je terecht bij Botinne. Dit schoenenwalhalla heeft vegan schoenen die 100% vrij zijn van dierlijke bestanddelen zoals een vegan versie van onze favoriete Dr Martens. Ook voor ecologische schoenen uit leer kan je kiezen uit heel wat merken: het Belgische Brako werkt bijvoorbeeld enkel met chroomvrij leer.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BRITA.