Must see: in Reset krijgt iedereen een tweede kans

Gepubliceerd op 20 april 2018 door Claire
Must see: in Reset krijgt iedereen een tweede kans

"Ik ging een mopje vertellen, maar ik ga het niet doen", zegt Tom als hij zijn vrouw Nathalie pruiken ziet passen. Nochtans wordt er best veel gelachen in deze aflevering van Reset, een zesdelige reeks over mensen die een zware diagnose krijgen en proberen hun leven weer op te pikken. Een optimistische serie vol klein geluk.

Nathalie heeft borstkanker, maar terwijl ze lelijke pruiken past, chemotherapie ondergaat en zit te wachten op haar borstoperatie, blijft ze dapper optimistisch en moet ze vooral lachen als haar dochtertje vraagt wanneer de dokter komt om haar borst af te snijden. "Tot nu toe valt het goed mee", is zowat haar conclusie van haar hele ervaring, al geeft ze op het einde toe dat ze hoopt niet te hervallen, want "ik ben sterk genoeg om dit één keer te doorstaan, maar ik weet niet hoe ik op een tweede keer zou reageren." De half uur durende aflevering is een mooie, heel intieme en realistische blik in haar leven, die nooit de grens van het voyeurisme overschrijdt. En die vooral inzoomt op dat leven naast de kanker, waarbij papa's hun dochters jurkje achterstevoren aantrekken en je zelfs vlak na een operatie zit te balen dat net nu de zon schijnt en het ideaal terrasjesweer is.

 

canvas serie reset ilyan patatjes
Eén van de afleveringen gaat over de 7-jarige Ilyan, die een darmaandoening heeft en ervan droomt ooit patatjes te kunnen eten.

 

Kleine verhalen over gewone mensen maken soms de grootste indruk. Vooral als ze met zoveel zorg en respect worden verteld.

Vanaf 10 mei op Canvas. Krijg alvast een voorproefje op het online platform van Reset.