Waarom henna brows the next big thing zijn

Geüpdatet op 12 maart 2018 door Laure Vandendaele
Waarom henna brows the next big thing zijn

Henna is het ideale product om je wenkbrauwen op een natuurlijke manier in de verf te zetten.

In de wereld van de wenkbrauwen volgen de trends elkaar in snel tempo op. Na de gekke feather brows was iedereen in de ban van microblading en ook peel-off browtattoos groeiden uit tot een succes. Met die laatste breng je thuis een kleuring op je wenkbrauwen aan die je er na een uurtje (of langer) gewoon weer af pelt. De DIY-kleuring blijft ongeveer drie dagen zitten. Wie iets langer van een wenkbrauwkleuring wil genieten, klopt hiervoor aan bij een professional. Bij de Antwerpse Browwaxbar kan je sinds kort naast de gewone wenkbrauwkleuring ook terecht voor een kleuring met henna. En nee, dat levert je geen twee oranje boogjes boven de ogen op. “Henna is beschikbaar in meer kleurtinten dan de welbekende oranje-rossige kleur die je vaak op handen of voeten ziet. Samen met de klanten bespreek ik welke kleur het beste bij haar past, door onze kennis van kleuren en stijlen kan er niets mislopen, zegt Naomi van Browwaxbar.”

Voor volumineuze wenkbrauwen

Waarom zou je voor een kleuring met henna kiezen? “De henna hecht zich op de huid tussen de haartjes waardoor je de illusie van meer volumineuze wenkbrauwen creëert. Deze behandeling is dan ook een absolute aanrader voor wie weinig haartjes heeft. Bovendien is henna ook geschikt voor mensen met pigmentverlies en zelfs grijze wenkbrauwen.” Ook het langhoudende effect van dit product is een plus. “Henna blijft tot twee weken op de huid en tot vier weken op de haartjes, langdurig plezier verzekerd! Dankzij het make-upeffect van het product hoef je de eerste weken niet aan de slag met poeders of potloden,” vult Naomi aan.

Waarom henna brows the next big thing zijn - 1

Stippentest

Hoewel de voordelen van een kleuring met dit natuurlijke product talrijk zijn, komt niet iedereen in aanmerking. “Het blijft een kleuring en dat betekent dat sommige mensen allergisch op de verf reageren. Daarom brengen we op voorhand altijd een stipje henna op de binnenkant van de pols aan. Als je na 48 uur geen reactie zoals roodheid, jeuk of blaasjes ervaart, kunnen we aan de slag.”

Prijs: € 45,00 incl shaping
www.browwaxbar.be