Feather brows zijn de meest besproken Instagram-trend van het moment

Geüpdatet op 15 november 2019 door Laure Vandendaele
Feather brows zijn de meest besproken Instagram-trend van het moment

Wat begon als een grapje van een Finse make-upartiest groeide snel uit tot een van de meest besproken Instagram beautytrends van het moment: feather brows. Wenkbrauwen in de vorm van een veer. Hot or not?

Eén Instagram post, meer was er niet nodig om de 'feather brows', een creatie van de Finse make-upartiest Stella Sironen tot een van de meest besproken beautytrends van het moment uit te roepen. Prachtig volgens de een, ronduit creapy volgens de ander. Het begon nochtans gewoon als een experiment van de make-upartiest die die dag een prachtig paar wenkbrauwen voor zich had. Met behulp van een lijmpatroon scheidde Sironen de wenkbrauwen van het model in het midden en kamde ze het bovenste deel naar boven, de onderste haartjes naar beneden. Op die manier creëerde ze de illusie van een ganzenveer, niet veel later was  #featherbrows een feit.

Een grapje

De originele 'brow art' werd meteen opgepikt en de Instagram-account van Stella Sironen werd overspoeld door commentaren, sommigen lovend, anderen waren iets minder positief.

Uiteindelijk was het Sironen zelf die nog het hardst moest lachen. De make-upartieste had immers helemaal niet de bedoeling om een trend te lanceren, dat deed de sociale media uiteindelijk voor haar. "Als je om te lachen een nieuwe, grappige wenkbrauwtrend lanceert en iedereen die serieus neemt...Start met de trend", schreef de make-upartiest bij een nieuwe feather brow look. Met dit uit de hand gelopen grapje bewees de Finse nogmaals de invloed van sociale media op de heersende beautytrends. Wedden dat we ze volgend weekend veelvuldig op de gezichten van Coachella beauties spotten?

#featherbrow

Grapje of niet, heel wat beautyliefhebbers gingen de afgelopen week zelf aan de slag om die begerenswaardige pluimpjes wenkbrauwen te creëren. Met wisselend succes. Geniet mee via onderstaande galerij.