#ELLEtest: de peel-off wenkbrauwtattoo

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
#ELLEtest: de peel-off wenkbrauwtattoo

Hoe eng zijn de peel-off wenkbrauwtattoos die de sociale media veroveren nu écht? ELLE deed de test. “Heel even lijkt het alsof er twee donkere harige rupsen op mijn voorhoofd wonen.”

Onze beautygewoonten werden de afgelopen jaren sterk beïnvloed door Zuid-Koreaanse beautyscene. Het land van hoogtechnologische skincare bracht ons sheetmasks, cushion foundations, essences en leerde ons het belang van double cleansing. ‘Made in Korea’ groeide uit tot een kwaliteitslabel en wij zijn dan ook steeds benieuwd om de K-inpired producten uit te testen.

Zoals vorig jaar voorspeld door K-beauty kenner en medeoprichtster van de webshop Honeysu Karine Silva, vinden ook de populaire peel-off make-upproducten hun weg naar de Europese markt.

WAT?

Maybelline lanceerde eerder deze maand ‘Tattoo Brow Easy Peel Off Tint’ die je op de wenkbrauwen smeert, laat drogen en nadien afpelt. Als alles volgens plan verloopt eindig je met twee mooi gedefinieerde, gekleurde wenkbrauwen. Het resultaat van je brow tattoo blijft tot drie dagen zichtbaar.

Hoe? #ELLEtest

Heel ingewikkeld lijkt het allemaal niet. Meer dan de gepigmenteerde gelformule met de applicator op de wenkbrauwen aanbrengen is er niet aan. In theorie, want een vaste hand blijft een vereiste. Wie al te veel buiten te lijntjes kleurt loopt het risico om een paar dagen met vlekken op de huid rond te lopen. Ik ‘lak’ mijn wenkbrauwen voorzichtig met ‘Medium Brown’, ‘Deep Brown’ leek me – ondanks mijn donkere haar, een tikkeltje gewaagd. De gel is niet te vloeibaar en laat zich makkelijk op de wenkbrauwen smeren. Om het risico op vervormde brows of andere blunders te vermijden, schilder ik zo netjes mogelijk over de natuurlijke vorm van de haartjes heen. Heel even lijkt het alsof er twee donkere harige rupsen op mijn voorhoofd wonen. Een hevige look die de wenkbrauwen van mijn collega’s doen fronsen. Toch zitten ook zij tien minuten later met donkere rupsen achter hun computers.

#ELLEtest: de peel-off wenkbrauwtattoo - 1
Stagiaire Sima leent haar wenkbrauwen aan de wetenschap

Als je van een natuurlijk resultaat houdt, kan je gel na twintig minuten verwijderen. Verkies je een meer uitgesproken look, mag je het product tot twee uur later inwerken. Om het zekere voor het onzekere te nemen begin ik als newbie browcolorist al na twintig minuten aan mijn wenkbrauwen te peuteren. Het lukt niet om de verharde gel in één beweging te verwijderen, maar met wat gepruts krijg ik alle velletjes weg. De harige rupsen zijn nu vlinders geworden en mijn wenkbrauwen zijn egaal ingekleurd. Natuurlijk en verzorgd.

Done & done

Ook bij mijn collegatesters zijn geen dikke rupsen meer te bespeuren. Ook zij zijn tevreden over de natuurlijk ingekleurde wenkbrauwen.
De volgende ochtend (na reiniging en douche) zijn mijn wenkbrauwen alweer een tikkeltje lichter maar het resultaat is nog steeds zichtbaar.

Conclusie?

Dit product doet wat het belooft en is een semi-foolproof manier om je wenkbrauwen snel te kleuren. #ELLEapproves

Tattoo Brow Easy Peel Off Tint van Maybelline, 14,99 euro. Verkrijgbaar bij Kruidvat en Di.