Must see: de coolste street art parcours in 5 Belgische steden

Gepubliceerd op 27 maart 2018 door Maxine Detaellenaere
Must see: de coolste street art parcours in 5 Belgische steden

Wie zegt er dat je naar een museum moet om juweeltjes van kunstwerken te zien? Wij zijn net zo dol op de street art die je in openlucht kan bewonderen. Daarom zetten we de coolste parcours op een rijtje in vijf Belgische steden.

GENT

Wie in Gent woont, kent vast wel de Werregarenstraat, een smal steegje dat barst van de graffiti. Maar wist je dat er doorheen de hele stad pareltjes van muurtekeningen te bewonderen vallen? De vzw Graffiti ondersteunt namelijk heel wat straatkunstenaars en stippelde een kleurrijke street-art route uit, die je langs 87 muurschilderijen brengt.

Meer info? sorrynotsorry.gent

1/

Antwerpen

In Antwerpen kan je murale kunst en stripmuren zelf ontdekken met de gratis Antwerp Museum App. je hebt de keuze uit twee routes. De tour Stripmuren neemt je mee langs 10 verloederde of grauwe gevels die opgefrist werden door Vlaamse striptekenaars en cartoonisten. De tour Kroonjuwelen Deurne toont het werk van 17 kunstenaars die rond het thema 'kroonjuwelen' verschillende tekeningen maakten in de Kronenburgwijk.

Meer info? antwerpen.be

https://instagram.com/p/BYoOopcD4FL/?tagged=kronenburgwijk

2/

Brussel

In onze hoofdstad kan je op meer dan honderd plekjes muurkunst bewonderen. Er zijn twee wandelingen die je meenemen langs de vele street art: eentje rond de Grote Markt en eentje in de Marollen. Je kan de routes ook downloaden op je smartphone.

Meer info? parcoursstreetart.brussels

3/

Hasselt

In Hasselt kan je dan weer een begeleide Street Art wandeling volgen. Tijdens de tocht van 5km ontdek je niet alleen Hasseltse gevels en verborgen plekjes, maar ook opvallende graffiti en muurkunstwerken om je ogen bij uit te kijken.

Meer info? owsh.be

 

https://instagram.com/p/Bf8TnsNA9ak/?taken-by=owsh.hasselt

4/

Oostende

Zin om wat frisse lucht op te snuiven aan zee? Combineer je strandwandeling met een indrukwekkende street-art route. Naar aanleiding van het Crystal Ship - Public Art Festival maakten een veertigtal (inter)nationale artiesten muurschilderingen doorheen de kuststad die je permanent kan bezichtigen.

Meer info? visitoostende.be

Pssst... helemaal geboeid door street art? In deze 10 wereldsteden vind je de spectaculairste en instagramwaardige muurkunst.