Waarom Le Grand Massif ‘the place to ski’ is

Gepubliceerd op 5 februari 2018 door Laure Vandendaele
Waarom Le Grand Massif ‘the place to ski’ is

Nog geen retourtje wintersport geboekt? Dan heeft ELLE de tip voor deze winter. Bind de latten aan in Le Grand Massif en laat je verleiden door dit prachtige skigebied.

Op dik twee uur sta je op de piste

La Grand Massif is gemakkelijk bereikbaar: een korte vlucht van een uur naar Genève, waar je in de skibus springt. Na een dik uur sta je in het midden van het skigebied en kan de sneeuwpret beginnen.

265 km pistes, (bijna) helemaal alleen voor jou

Het hartje van de Franse Alpen legt skifanaten in de watten met 265 km pistes, wat het vierde grootste skigebied ter wereld is. We worden even technisch: dat zijn dus 140 pistes, 71 skiliften, vijf skistations om tussen te roteren en een top tot 2500 meter om van vergezichten te genieten. Oh, en zonder de drukte die je gewend bent van andere skigebieden, als dat niet geweldig is?

Eerste skitripje of derde skireis dit jaar?

Skiërs van verschillend pluimage komen aan hun trekken. Beginners skiën op de lager gelegen gebieden, met oneindig veel groene en blauwe pistes tussen de dennenbossen. ‘Les Cascades’ is een speciaal aangelegd parcours voor onervaren skiërs, die je 14 km lang de prachtigste plekjes van de bergflanken toont.
De atleten met meer skikilometers in de benen kunnen boven de boomgrens terecht, met rode en zwarte pistes om je vingers bij af te likken. Zo is er ‘Le Diamant Noir’ voor de durvers en een off-piste voor de waaghalzen. Het uitzicht is er adembenemend, met zicht op de Mont Blanc.

A coté du ski… valt er heel wat extra’s te beleven

Zo zijn er de pittoreske dorpjes, waar de tijd stilstaat. Samoëns bijvoorbeeld, dat
ondertussen een beschermd monument is. De koffiebars en hippe interieurwinkels die
achter de eeuwenoude gevels schuilen, zijn onweerstaanbaar.
En om de chocolat chaud wat te laten zakken, kies je uit Nordic Walking, een wandeling
met raketschoenen, Fat biking (inderdaad, op de sneeuw), een uitstap met een
hondenslee, heli skiën,…

Niet enkel voor wintermussen

La Grand Massif is het hele jaar door open voor bergliefhebbers. In de zomer geniet je van trektochten, mountainbiken, canyoning, raften, speleologie of parapenten. En manlief hoor je niet klagen, want de streek is in de zomer een heus wielerparadijs. Elle verbleef in het gloednieuwe Club Med Resort Grand Massif Samoëns Morillon en vloog met Brussels Airlines.

Hou je toch meer van de zon? Check dan zeker onze favoriete hotspots in Los Angeles.

Eveline Janssens