Esprit gaat betaalbare bruidsmode verkopen

Gepubliceerd op 12 januari 2018 door Laure Vandendaele
Esprit gaat betaalbare bruidsmode verkopen

Betaalbare bruidsmode zit al een paar jaren in de lift. Binnenkort lanceert ook modemerk Esprit een collectie van bruidskleding en accessoires.

Stap jij - net als deze beroemdheden - in 2018 in het huwelijksbootje? Dan hebben we goed nieuws: je trouwjurk hoeft niet per se een hele hap uit je budget te kosten. Want een betaalbaar trouwjurkje vind je binnenkort ook gewoon in de rekken van Esprit. Het Franse label lanceert binnenkort een complete bruidscollectie met kleding accessoires en schoenen. Naast jurkjes bestaat de lijn ook uit pakken, een bustier jumpsuit, crop tops en rokjes. Het kleurenpalet varieert van gebroken wit tot blauw en lichtroze. Pumps, ballerina's (voor op het feest!), kettinkjes, oorbellen en handtasjes maken de collectie compleet.

in de lift

De vraag naar betaalbare bruidsmode nam de afgelopen jaren enorm toe. Heel wat toegankelijke merken sprongen hier op in en breidde de bestaande collectie uit met trouwjurkjes aan toegankelijke prijzen. Online giganten zoals ASOS, Topshop hebben een heuse bruidsafdelingen (van jurken tot lingerie) om door te scrollen. Enkele jaren geleden brachten zowel Zeeman als H&M een super betaalbare trouwjurk op de markt. Ook het modelabel Sessun (dat onlangs een nieuwe winkel in Gent openden) scoort al enkele seizoenen met hun 'Qui-lijn', een betaalbare collectie met '"suikervrij" alternatieven op traditionele, bombastische schuimtaartjurken. Het Zweedse & Other Stories richtte zich vorig jaar op het bruidsmeisje en stak haar in prachtige outfits met een zacht prijskaartje. Ook de bruidscollectie van Esprit onderscheidt zich door het prijskaartje. Prijzen schommelen tussen de 39,99 euro en 219 euro.

De bruidscollectie is beschikbaar vanaf midden februari in zowel geselecteerde Esprit-winkels als online via Esprit.com.