Een peeling bij je thuis: hoe ga je te werk?

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
Een peeling bij je thuis: hoe ga je te werk?

In de winter krijgt je huid het nog een tikkeltje harder te verduren. Is je mooie teint zoek? Overweeg dan een peeling om je natuurlijke glow een boost te geven. Het goede nieuws? Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit.

Eerst en vooral: je huid 'peelen' betekent niet dat je met agressieve chemische producten de bovenste huidlagen van je huid moet branden. Koop dan ook nooit agressieve chemische peelings online. Heb je last van acne of een extreem vale teint, dan kan een chemische peeling aanwezen zijn, maar laat het over aan een professional. Voor een milde tot intense chemische peeling kan je in Antwerpen terecht bij Medic Skin Spa. Deze behandeling is vooral aangewezen voor wie met echte huidproblemen te kampen heeft. Op zoek naar een flinke boost voor je huid? Dan kan je de Synature-behandeling van Pascaud overwegen. Opgepast: deze treatment met een combinatie van een mechanische en chemische peeling is écht niet voor watjes. (zoals je hier kan lezen).

Om ongelukken te vermijden, hebben wij het dan ook enkel over zachte peelings die vrij bij de parfumerie of apotheek te verkrijgen zijn. De dosissen van de chemische actieve bestanddelen liggen dan ook een pak lager dan die door de schoonheidsspecialisten of artsen gebruikt worden. Een lagere dosis betekent uiteindelijk ook minder spectaculaire resultaten maar geloof ons: zelfs een DIY-thuispeeling zorgt voor een verhelderend effect. Eenvoudig, minder duur en perfect voor een druilerige winterse zondag.

Wat is een peeling precies?

Vrij vertaald uit het Engels betekent to peel zoveel als 'afpellen'. Dat is wat een peeling doet. De chemische bestanddelen gaan het bovenste huidlaagje exfoliëren. Maak je geen zorgen, dat gaat niet gepaald met afbladderende stukken huid.

Peelingproducten bestaan in verschillende formules: crèmes, lotions, maskers,...allen zijn ze ontwikkeld om dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te stimuleren. Verder helpen ze ook om zwarte puntjes, fijne lijntjes en vergrootte poriën te verminderen.

Last van een zeer gevoelige huid of huidproblemen die enkel door een arts behandeld kunnen worden? Experimenteer dan niet zelf met peelings, hoe mild ze ook beweren te zijn.

De winter is overigens de beste periode van het jaar om de huid te peelen. Net omdat de zon zich bijna niet laat zien, verklein je het risico op pigmentstoornissen en ontsierende vlekken. Liet je een iets meer agressieve peeling uitvoeren? Blijf dan uit de zon - hoe zwak die ook schijnt - en bescherm je huid met een hoge factor.

Neem steeds de instructies met zorg door en 'peel' niet vaker dan aangeraden.

Werkt het echt?

Jazeker.

Op de redactie werden zes peelings voor thuis getest. Zeker wie het product dagelijks of in een kuur gebruikte, zag mooie resultaten. Na afloop is de huid zachter, glowy en rozig. Je huid kreeg een flinke boost.

Het is mogelijk dat je - afhankelijk van je huidtype - je huid lichtjes voelt tintelen of rood ziet kleuren. Als alles goed verlopen is verdwijnen deze ongemakjes een paar minuten na de behandeling.

 

Onze favoriete producten

 

LEES OOK

Wat zijn de beste beautyproducten van de wereld?

10 mascara's voor XXL wimpers

Zo hou je je handen in topvorm tijdens de wintermaanden

Via Marie-Noëlle Vekemans, ELLE Belgique