Daarom is het het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle nu al legendarisch

Gepubliceerd op 18 december 2017 door Laure Vandendaele
Daarom is het het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle nu al legendarisch

Vorige week maakten prins Harry en Meghan Markle hun trouwdatum bekend. Wij weten alvast wat we op 19 mei gaan doen.

Geen sprake van een lange verloving bij prins Harry en Meghan Markle. Drie weken nadat de royal en de Amerikaanse actrice hun verloving bekendmaakten, liet Kensington Palace afgelopen vrijdag weten dat de twee op zaterdag 19 mei 2018 in het huwelijksbootje stappen. De huwelijksceremonie zal plaats vinden in St George’s Chapel waar ook vader prins Charles trouwde met Camilla.

Voor Megan haar mooie hoofdje moet breken over dé jurk, trouwringen, gasten en taart, moeten er nog wat andere zaken geregeld worden. Zo moet de 36-jarige nog gedoopt worden voor ze met haar prins in het huwelijksbootje trapt. Zo moet de Suits-actrice, die protestante is, eerst nog gedoopt worden. Voor de rest wordt het overgrote deel van de organisatie van het huwelijk, zoals het feest, de dienst, de muziek, de bloemen en de receptie, aan de koninklijke familie overgelaten.
Niet blij met datum

Niet blij met datum

Niet iedereen is opgezet met Harry's en Meghans keuze om elkaar op 19 mei hun jawoord te geven. Zo valt 19 mei op een zaterdag, waardoor de Britten een extra vakantiedagje aan hun neus zien voorbij gaan. Voor ons is dat dan weer goed nieuws, want dat betekent dat we het hele gebeuren languit in de zetel op televisie kunnen volgen en niet stiekem achter onze computers op het werk. Nog leuker: royalty watchers of liefhebbers van moderne sprookjes kunnen het huwelijk live op groot scherm volgen in Nest, in de stadsbibliotheek van Gent.

Nog een reden waarom sommige Britten 19 mei maar niets vinden? Voetbal. Die dag wordt ook de finalewedstrijd van de Emirates FA Cup gepland, het jaarlijkse toernooi voor teams uit het Britse voetbal. Niet alleen vervelend voor de fans maar ook voor Prins William, voorzitter van The Football Association en de beker aan de winnende club geeft. Toch blijkt het met die slechte timing wel mee te vallen. Volgens de organisatie zullen beide events elkaar niet overlappen waardoor Wills alsnog de beker kan overhandigen. Of zijn kleine broertje dat ziet zitten is nog maar de vraag.

LEES OOK: Harry is dan wel van 't straat, maar deze prinsen zijn wél nog vrijgezel.

Rond de kerstboom met de Queen

Het leven van Meghan, die haar carrière als actrice opgeeft om de toekomstige hertogin van Sussex te worden, heeft het afgelopen jaar een serieuze wending genomen. Zo viert de brunette Kerstmis dit jaar niet met haar familie maar wel met Koningin Elisabeth. Een moderne move van het Britse koningshuis, nooit eerder mocht een niet officieel lid van de familie aanschuiven aan de feestdis van de Queen.

19 mei 2018: de countdown kan beginnen!