Bewezen: deze kleur vinden mannen het minst aantrekkelijk

Geüpdatet op 1 december 2017 door Jolien
Bewezen: deze kleur vinden mannen het minst aantrekkelijk

Moet je deze kleur vermijden in je kleerkast? 

We gaan er altijd maar vanuit dat mannen bitter weinig aandacht schenken aan onze outfits. Toch blijkt uit onderzoek dat ze een sterke mening hebben over de kleur van onze kleding. Het verdict? Zoals we al langer vermoedden, zijn ze verzot op rood en vinden ze bruine kleding snel onaantrekkelijk. Betekent dit exit bruin in onze kleerkast?

Elke kleur heeft haar charme, dus bruin schrijven we zeker niet af. Wel is het een feit dat we bruin, denk vooral aan donker taupe, vaak linken aan: saai, aards, neutraal, en armoede. Op zich is het dus niet zo’n prikkelende kleur. Het gevaar van bruine kleren is dat je snel passief en allesbehalve dynamisch over komt. Rood daarentegen straalt liefde, seks, gevaar en vruchtbaarheid uit. Vandaar dat mannen zich onbewust sneller aangetrokken voelen tot vrouwen die rood dragen.

Toch is het perfect mogelijk om er wél sexy uit te zien met bruine kleding. Het grote voordeel van deze kleur is dat er genoeg varianten zijn voor elk huidtype. Waarom wordt bruine kledij dan snel saai? Het is een kleur die niet sterk op zichzelf staat. Deze kleur heeft nood aan een combinatie met fellere tinten of kleurrijke accessoires.

Zo boost je je bruine kleding!

Voor je een outfit met bruin samenstelt moet je eerst weten welke bruine tint het best bij jou past. Heb jij een koele ondertoon? Dan kies je best voor grijsbruin, taupe of een zachte camel kleur. Vrouwen met een warme huidtint kunnen kiezen tussen beige of geelbruin.

Combineer je bruine kledingstuk met een leuke kleur! Koele huidtypes combineren best met pistache groen, zilver, turquoise en pastel roze. Warme huidtypes gaan voor: goud, koraal, rood, olijfgroen en crèmewit.

Oef! Laat die bruine kledingstukken maar in je kledingkast hangen!

Psst, lees ook: Bizar: je tepels verklappen welke kleur lippenstift bij jou past