Dit moet je weten over transgender Playmate Ines Rau

Geüpdatet op 18 februari 2019 door Laure Vandendaele
Dit moet je weten over transgender Playmate Ines Rau

Een kleine maand na het overlijden van Hugh Hefner schrijft Playboy opnieuw geschiedenis. Model Ines Rau is de allereerste transgender Playmate die de cover - en de centerfold - van het magazine siert. Maar wie is deze schone Française met jukbeenderen als slijpschijven?

Foto: Playboy

Playboy staat bekend om zijn diepgravende interviews, artikels die de meerwaardezoeker weten te boeien en bijzondere staaltjes artistiek naakt. Maar Playboy is ook het magazine dat niet bang is om taboes te doorbreken. Voor het eerst in de geschiedenis van het mannenblad prijkt een transgender model op de cover. Ook de beroemde middenpagina – de prestigieuze centerfold – is in het november/decembernummer gereserveerd voor de schone Ines Rau. Hoewel het model zich de allereerste transgender Playmate mag noemen, is het niet de eerste keer dat de Française in het blad opduikt. Al in 2014 – kort nadat Rau zich als transgender had geout – was ze al eens schaars gekleed te zien in het magazine. Als eerste transgender Playmate schrijft ze nu geschiedenis. Het moment waarop het magazine in de winkel ligt, heeft Hugh Hefner helaas niet meer mogen meemaken. De foto’s kreeg hij echter wel nog te zien. Volgens zoon Cooper Hefner schoogf de 91-jarige Mansion bewonder Ines zelf naar voren als de eerste transgender Playmate.

LEES OOK: deze sterren poseerden naakt voor Playboy

playboy
Foto: Playboy
Maak kennis met deze bijzondere bunny
Ines Rau
Foto: Instagram @supa_ines

De leeftijd van een dame vraag je niet, en ook Rau is vaag over haar geboortejaar. Volgens Wikipedia zag ze het levenslicht in 1988 of 1989 en dus is ze nu 28 of 29.

1/

ines rau
Foto: Instagram @supa_ines

Ines Rau werd dus in 1988 of 1989 geboren als jongetje maar onderging op het zestiende een geslachtsoperatie. Het was het levensverhaal van transgender model Carolina Cossey dat Rau de kracht gaf om door te zetten. Cossey was trouwens het eerste transgendermodel dat ooit voor Playboy poseerde. Maar tot Playmate schopte de Britse het nooit.

Caroline Tula Cossey, Playboy, 1991

2/

Foto: @Instagram @supa_ines

Ines Rau outte zich pas op haar 24ste, acht jaar na haar operatie, als transgender.

3/

Rau werkte als danseres in enkele beroemde discotheken in Ibiza. Daar raakte ze goed bevriend met dj en landgenoot David Guetta.

4/

ines rau balmain

Ines Rau werkte als model voor de Italiaanse Vogue en dook op in prestigieuze modecampagnes zoals die van Balmain. Ook was ze vorige seizoen met ‘sperma’ op het gezicht te zien tijdens de modeshow van Hood by Air. Een opvallende beautylook die trouwens door onze landgenote en gevierd make-upartiest Inge Grognard.

5/

ines rau hippie tomboy

Rau omschrijft zichzelf als een hippie, een tomboy en feestbeest. Ook houdt ze van gevechtssporten.

6/

Foto/ OOB Magazine

Het niet de eerste keer dat Ines Rau de pers haalt met pikante foto’s. Enkele jaren geleden poseerde ze poedelnaakt in een wel heel erg pikante shoot met model Tyson Beckford.

7/

Rau zet zich enorm in voor de LGBTQ gemeenschap maar is ook een groene krijger. ‘Het mileu is mijn grootste prioriteit’, vertelt ze in Playboy. ‘Ik ben op deze aarde gezet om voor onze planeet te strijden. Het bos, dieren, de lucht. Daar zet ik me voor in als ik beroemd word.”

8/

Foto: @supa_ines
Foto: @supa_ines

Rau was lange tijd bang dat ze nooit de liefde zou vinden. Toch vond ze de liefde in de armen van een leuke – voorlopig anonieme – man. Afgelopen augustus postte het gelukkige koppel nog een romantisch kiekje onder de Eiffeltoren.