Dit zijn de zes meest iconische verkleedpartijen van Kim Kardashian

Geüpdatet op 26 februari 2019 door Laure Vandendaele
Dit zijn de zes meest iconische verkleedpartijen van Kim Kardashian

Kim Kardashian - intussen zelf een icoon - kruipt voor het oog van de camera graag in de huid van haar beroemde idolen. Een duik in de verkleedkoffer van Kim K.

Kim Kardashian als Cher

kim kardashian cher harper's bazaar

Kim Kardashian is deze maand te zien op de cover van de Arabische Harper's Bazaar in een stijl die heel erg doet denken aan die van 'seventies' Cher. Met haar lange, ravenzwarte haren en donkere oogmake-up zijn de gelijkenissen dan ook niet ver te zoeken. De 71-jarige Cher was wel te vinden voor het eerbetoon van Kim en bedankte de realityster via Twitter. "Mijn Armeens zusje maakt me trots", aldus de zangeres. Kimmy & Cher in de maak?

1/

Kim Kardashian als Jackie O

kim kardashian jackie o kenndy

Kim Kardashian siert deze maand maar liefst drie verschillende covers van Interview Magazine. De 36-jarige onderging voor de shoot met fotograaf Steven Klein een heuse Jackie O. make-over, compleet met hoge sixties coupe, parelketting en zedige handschoenen. Het Amerikaanse tijdschrift gaat zelfs zo ver om de Armeense schone 'De nieuwe First Lady van de Verenigde Staten' te noemen. Een statement dat online meteen weer heel wat kritiek kreeg.

Klik hier om alle foto's te bekijken.

2/

Kim Kardashian als Cleopatra

kim kardashian cleopatra elizabeth taylor

Voor de Amerikaanse versie van datzelfde blad, kroop Kim in 2011 de huid van Cleopatra of was het Kleopatra? Kim liet zich inspireren door de legendarische filmversie van de koningin van het Oude Egypte, gespeeld door haar idool Elizabeth Taylor.

3/

Kim Kardashian als Audrey Hepburn

kim kardashian audrey hepburn

Meer dan twee jaar geleden, kregen we een verrassend natuurlijke (zeker in die tijd) Kim Kardashian op een fietsje te zien. Kim mat zich de compleet andere, op Audrey Hepburn geïnspireerde,  look aan voor een reclamespotje voor energiedrankje Hype, tot op vandaag een van de vreemdste commercials ooit. Zo zagen we Kim verder ook als witgepoederde Marie Antoinette en sexy space prinses. Raar. Kim als fietsende Audrey Hepburn vinden we wel leuk.

4/

Kim Kardashian als prinses Jasmine

Weet je nog die keer toen Kim Kardahian overvallen was en een paar maanden van de radar verdwenen was? Toen zat Kim echt niet de hele tijd in de zetel te huilen, soms had ze het ook gewoon naar haar zin en speelde ze verkleedfeestje met haar kinderen. Voor Halloween haalde Kim haar prinses Jasmine pakje uit 2009 nog eens uit de kast en ook dochter North koos voor een turquoise gevalletje. Omdat één outfit voor een fashion queen als Kim maar saai is, trok de vleesgeworden prinses Jasmine ook een paarse variant aan. Herinneringen ophalen? Klik dan hier.

5/

Kim Kardashian als Marilyn Monroe

kim kardashian marilyn monroe

Rond van borst en bil, een sekssymbool tegen wil en dank en beroemder dan goed voor een mens kan zijn. De parallellen tussen Kim en Marilyn Monroe zijn minder ver te zoeken dan je op het eerste gezicht zou denken. Verder strikte Monroe toneelschrijver Arthur Miller en deelt Kim Kardashian de echt met rappende woordmeester Kanye West. Hoewel Kim haar imperium op één (gelekt) film(pje) bouwde, liet Monroe een groter erfgoed achter. De onzekerheid en roem werd de blonde actrice uiteindelijk fataal, social media queen Kim lijkt iets beter tegen de onophoudelijke aandacht en interesse in haar leven bestand.

6/

En ook...Kim Kardashian als Draco Malfidus

kim kardashian draco malfidus

Tijdens de Parijse modeweek van 2015 verraste Kim vriend en vijand door met platinablonde lokken bij het defilé van Balmain te arriveren. Het internet ging los en de meme's waarbij het hoofd van Kim op dat van Draco Malfidus is geplakt zijn eindeloos. Het haarexperiment was echter niet van lange duur, een paar weken later was Kim alweer haar donkere zelf.