5 dingen die je nog niet wist over Tomorrowland

Geüpdatet op 11 juli 2017 door Elise
5 dingen die je nog niet wist over Tomorrowland

Het is bijna zover, People of Tomorrow! de laatste twee weekends van juli kan je ons vinden op de festivalweide van Tomorrowland. Nog niet overtuigd? Laat je verleiden door 5 bijzondere weetjes die Tomorrowland zo uniek maken. 

#1. Gratis naar Tomorrowland

Al is het nu geweldig moeilijk om tickets te bemachtigen, bij de opstart van het festival was dat wel anders. In 2005 gaven de organisatoren ID&T zelfs vrijkaarten weg om de festivalweide te vullen.

#2. 14 sjeiks in 2014

In 2013 mocht Tomorrowland maar liefst dertien sjeiks verwelkomen. De Indiase diamantair Rashmi Mehta nodigde dertien collega's uit,  die overigens allen overtuigde vegetariërs en bovendien geheelonthouders waren. Geen druppel alcohol!

#3. Geheime tunnel

Achter de mainstage ligt een geheime wereld verborgen. In 2013 groef het TML team een tunnel die vanaf het podium helemaal naar de technische booth reikt. De tunnel is zowat 60 meter lang en is bedoeld om kabels veilig op te bergen.

© Tomorrowland.com

#4. De staatskas spijzen

Van andere jaren zijn geen cijfers bekend, maar in 2013 bracht Tomorrowland naar schatting 70 miljoen euro op voor de Belgische economie. Vooral het transport brengt geld in het laatje, samen met de volgeboekte hotels in Antwerpen, Mechelen en Brussel.

#5. Zephyr

Dit jaar ontwierp Tomorrowland (naast het vliegtuig Amare) een enorme luchtballon genaamd Zephyr. De luchtballon zal de hele zomer vliegen over Ibiza. Vanuit de Zephyr heb je een prachtig zicht over het feesteiland. Wie mee wil vliegen kan tickets boeken via zephyr.tomorrowland.com.

Leuk weetje: Wie Zephyr ziet vliegen en een foto post met de hashtag #Zephyr, maakt kans op een gratis luchtdoop.