Zo breng je zelfbruinende producten het beste aan

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Zo breng je zelfbruinende producten het beste aan

Uren in de zon liggen bakken is uit den boze, dat weten we intussen allemaal. Maar hoe kom je op een veilige manier aan een zomers kleurtje dat zo mooi bij jurkjes en witte bloesjes staat? Belgische California girl en fake tan-experte Roos Vandekerckhove deelt haar tips.

“Je hebt maar één huid, je kan er dus maar beter zorgt voor dragen”, zegt Roos Vandekerckhove beslist. De blogster kiest dan ook enkel voor make-up met SPF 50 en beschermt ook de rest van haar lichaam met een hoge zonnefactor. Aan de rand van het zwembad bivakkeren in de hoop om snel te bruinen is niets voor haar. Roos haalt haar bruine zomerteint liever elders, uit een flesje. “Dat is niet alleen veiliger, ik heb gewoon ook niet de tijd om uren te liggen bakken in de zon. Hier in LA zijn self tan en spray tan heel populair. Vrouwen zijn enorm met hun looks - en dan vooral ook met huidveroudering – bezig. Op het strand zie je ze met grote hoeden en petjes, of blijven in de schaduw.”  Een fake kleurtje is de ideale oplossing om toch 'bronzed' voor de dag te komen!

self tan zelfbruiner roos vandekerckhove
foto: Roos Vandekerckhove

Wat verkies je: bruin uit flesje of een bezoekje aan het spray tan salon?

“Persoonlijk ga ik niet graag naar een tanning salon of spray cabine. Het is een heel gedoe om het in te plannen. Met mijn self tan producten doe ik het gewoon thuis wanneer het me uitkomt. Bovendien heb ik op deze manier meer controle over de intensiteit van mijn kleurtje."

Ontdek op de volgende pagina hoe Roos te werk gaat >>>

1/

Hoe ga je te werk?

1.    Scrub je volledige lichaam onder de douche om dode huidcellen te verwijderen. Op die manier creëer je een mooie basis voor een egaal resultaat.

2. Smeer body lotion over je volledige lichaam en breng voldoende product aan op ‘droge zones’ zoals voeten, knieën en ellebogen.

3. Breng het product met een ‘tanning mitt’, een speciale  zachte handschoen, aan, ik begin altijd bij de benen. Ik verkies een gekleurde mousse zodat ik zie waar ik het product aanbreng.

4. Nadien breng ik met een oude fluffy make-upborstel een kleine hoeveelheid selftanner aan op de bovenkant van mijn handen en voeten. Zo krijgen die ook wat kleur zonder vlekkerig te worden.

5. Nadien trek ik losse donkere kleren aan zodat het product kan inwerken. Zes tot acht uur later neem ik een douche ét voila, een veilige golden tan!

6. Als je niet te hard scrubt tijdens het douchen kan je je kleurtje tussen de 3 en vijf dagen houden.

Hoe vaak gebruik jij zelfbruinende producten?

"Soms wel twee keer per week. Maar je kan het ook gerust aan de vooravond een speciaal event of feestje doen."

Gebruik je wel eens een zelfbruinend product op je gezicht?

"Nooit! Het kan in principe wel maar ik krijg er verstopte poriën van. Geef mij maar een bronzer."

self tanner loving tan roos vanderckhove
foto: Roos Vandekerckhove

Benieuwd naar de favoriete beauty producten van Roos? >>>

2/

Wat is het moeilijkste aan self tannen?

"De grootste uitdaging is om een egaal resultaat te krijgen. Maar met m'n tips en tricks van hierboven is dit een fool proof werkje!"

Wat zijn je favoriete producten?

"Het gamma van Loving Tan. Die geven je een mooi olijfkleurig resultaat. Geen spoortje oranje! En, geloof het of niet, ze hebben niet zo'n storende geur! Zelfs mijn echtgenoot Laurens merkt het niet als ik in bed kruip met m'n fake tan. Enkel de bruine 'snow angels' op de lakens verraden me wel ’s ochtends!"

Nog een ultieme tanning tip?

"Gebruik een oude make-upborstel om het product op handen en voeten aan te brengen. Daar loopt het bij veel vrouwen immers vaak mis."

Lees meer op de blog van Roos. www.rosescloud.com