De foto’s van Show 2017 van de Antwerpse Modeacademie zijn er

Geüpdatet op 1 maart 2018 door ELLE Partner
De foto’s van Show 2017 van de Antwerpse Modeacademie zijn er

Elk jaar organiseert de Antwerpse modeacademie - waar de eerste wonderkinderen van de Belgische mode het licht zagen - zijn befaamde eindejaarsdefilé. Dit jaar hielp OPEL, met zijn "Drive in Style"-concept, de zaken stijlvol in goede banen leiden.

De nieuwe generatie studenten, met gouden handen en fluwelen dromen, stelde de vruchten van maandenlang hard werk voor. Hard werk, zeker, maar het is veel meer dan dat. Het resultaat borrelt van de verscheidenheid van culturele en artistieke invloeden. En daar waar techniek en toekomst samenkomen, zien we OPEL opduiken. Het automerk met het modieuze en praktische ontwerp begeleidde de vipgasten naar het Park Spoor Noord, de voormalige spoorweg die gerenoveerd is tot culturele openbare ruimte. De genodigden, fashionista's en liefhebbers van avant-garde, kwamen aan in een Opel Insignia Grand Sport en werden daarna naar een speciale hogergelegen ruimte geleid, waar ze van een hemels diner mochten genieten, alles op kosten van het Duitse automerk. De nieuwe Opel Insignia Grand Sport en de nieuwe Opel Crossland X zijn exclusieve modellen met strakke lijnen en een ultra-efficiënte technologie. Twee voorbeelden van trendy moderniteit.

©Elien Jansen
©Elien Jansen

De gasten gleden een verfijnde en gulle avond in, met een glaasje bubbels en wat hapjes in de VIP lounge. Daarna mochten ze plaatsnemen op de banken van een uitgestrekte, tot catwalk omgebouwde expositiehal. Daar konden ze de indrukwekkende collecties van de eerstejaars bewonderen. Die hadden onderzoek gedaan naar symbolische stukken van de vrouwelijke garderobe, zoals de rok en de jurk. Ook konden de gasten hun verbeelding de vrije loop laten bij een "experimentele", ultracreatieve, lichte en beloftevolle reeks met uitzonderlijke rijprestaties van de Opel Insignia Grand Sport en Crossland X. Het zijn wagens waarmee we allemaal onze toekomst tegemoet willen rijden, ongeacht onze levenswijze en of we nu meer van een stedelijke lifestyle houden of een voorliefde voor het platteland koesteren.

De tweedejaars betoverden het publiek dan weer door het begrip 'historisch kostuum' in een nieuw jasje te steken. Om te weten waar je heen gaat, moet je eerst weten waar je vandaan komt, niet waar? Daarna stelden ze, met prachtig geslaagde collecties, het resultaat van hun eigen experimenten voor.

De derdejaars ten slotte, hebben zich de wereld van de etnische kleding eigen gemaakt en daarna met hun eigen referenties en culturen doordrongen. Het resultaat was van een verbluffend professioneel niveau. De leerlingen kwamen ook met tijdelijke collecties en lieten zo zien dat de school hen op alle vlakken voor een stevige carrière klaarstoomt.

©Elien Jansen
©Elien Jansen

Tijdens de daaropvolgende pauze zorgde de dj voor een vrolijk muzikale sfeer en je voelde de creativiteit als het ware doorheen de zaal golven.

De show hernam met de voorstelling van de Master-collecties. Het laatste jaar. Het jaar dat beslist over de toekomst van deze jonge mensen en dat hun visitekaartje vormt. Iedereen was laaiend enthousiast over het professionalisme van de stukken, de geslaagde scenografie en de sterke identiteit van elk van deze opkomende ontwerpers. Het is nu al duidelijk dat daar grote talenten tussen zitten.

Na afloop van het modefeest werden de gasten opnieuw met een Opel Insignia Grand Sport naar hun wagen begeleid. Hierbij konden ze ook de Opel Crossland X bewonderen, waarvan er een aantal exemplaren rond de hal van het defilé waren opgesteld. Badend in de feestelijke verlichting straalden ook de auto's de avant-garde van het design uit.

Foto's ©Elien Jansen

Dit artikel is gerealiseerd in samenwerking met Opel.